Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
370,64 Ft
Euró
394,33 Ft
Font
462,24 Ft
Bitcoin
66,135 $

Egy 17 éves diák volt a németországi késes támadás elkövetője

A nyugat-németországi Wuppertal egyik iskolájában történt a támadás.

Fotó: illusztráció | unsplash
Európa

Bense Róbert

Szerkesztő

Csütörtök délelőtt érkezett a bejelentés a rendőrséghez, miszerint késes támadás történt az Észak-Rajna-Vesztfália tartományában található Wuppertal városának egyik iskolájában. Mint kiderült, egy 17 éves fiatal szúrt meg öt diákot, közülük többen életveszélyes sérüléseket szenvedtek – írja az Index.

A rendőrség későbbi tájékoztatása alapján kiderült, hogy az elkövetőt őrizetbe vették. A szülők és a diákok sokkos állapotban nyilatkoztak a német sajtónak, az egyik diák anyja a Bildnek beszélt arról, hogy eleinte csak annyi információt kaptak, hogy rendőrségi alakulatok tartanak az iskolába. Soron kívül Toroczkai László Magyar Péternek: egy picivel több alázatot szeretnék javasolni

Egy tanuló elmondta, hogy az egyik osztályterem ajtaján valaki késsel kaparászott, majd azonnal arra szólították fel a teremben lévőket, hogy zárják be a tantermet és az ablak közelébe se menjenek. Mint hozzátette, az ajtók elé asztalokból építettek barikádokat. Később a rendőrök szabadították ki őket.

Egy 11 éves diák visszaemlékezése szerint a második emeleten lévő osztálytermükben tartózkodtak, aminek ajtaja mellett egy átlátszó üveglap volt megtalálható. A tanárnő – megelőzve, hogy az elkövető belásson – odatolta elé a táblát. Mindannyian a terem hátsó részébe húzódtak és sírtak, majd valaki lenyomta a kilincset. Ők is hallották a kaparászást, de nem láttak senkit.

Az egyik szülő WhatsAppon keresztül tartotta a kapcsolatot a lányával: „Legszívesebben én magam hoztam volna ki onnan. Igazából ez egy nagyszerű iskola. Nagyon sajnálom a sérültek szüleit. Drukkolunk nekik, és gondolunk rájuk” – fogalmazott.

Mint kiderült, maga az elkövető is megsebesült, a sérültek állapotáról azonban eddig nem tettek közzé bővebb információkat. A környéket a hatóságok teljesen lezárták, a szülőknek pedig információs pontot állítottak. A gimnázium minden tanulóját biztonságba helyezték, majd átkutatták az épületet.

A Lidl után az Aldi is várja az új munkavállalókat a Balatonhoz

30, 35 és 40 munkaórás jogviszonyra is lehet jelentkezni, beállhatnak akár az egyetemisták és főiskolások is.