Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,53 Ft
Euró
397,50 Ft
Font
470,04 Ft
Bitcoin
64,305 $

Dézsi szerint Borkai zavarta meg a szavazókat, de így is újraszámlálást kezdeményez

A Fidesz-KDNP jelöltjeként indult polgármester elfogadja az eredményeket, de a biztonság kedvéért újraszámoltatná a szavazatokat.

...svg content...Fotó: Az európai parlamenti (EP-) választások levélszavazatainak kézi számolása a szavazóhelyiségek bezárása után a Nemzeti Választási Központban 2024. június 9-én. MTI/Soós Lajos
Belpolitika

Kiss László

Szerkesztő

A június 9-i önkormányzati választáson Pintér Bence (TSZV-LMP – Zöldek-Momentum) gyűjtötte be a szavazatok 31,5 százalékát, ami elegendő volt számára az első helyhez, igaz, mindössze 440 szavazattal előzte meg a jelenleg polgármestert, Dézsi Csaba Andrást (Fidesz-KDNP). A harmadik helyezett Borkai Zsolt (Borkaival Közösen a Jövőnkért) lett 27,02 százalékkal.

A szavazatszámlálás során közel 900 érvénytelen szavazólapot is regisztráltak, erre hivatkozva Dézsi Csaba András a Kisalföld.hu-nak adott interjúban bejelentette, hogy kezdeményezni fogják a szavazatok újraszámlálását. Soron kívül Fegyveres őrizet mellett nézhette meg Orbán Viktor a még be nem mutatott Mercedeseket

„Újra fogjuk számoltatni a szavazatokat, hiszen négyszáz szavazat különbség nem tűnik kevésnek, viszont kilencszáz szavazócédulát érvénytelennek nyilvánítottak. Meg kell nézni, mi lehet ennek a hátterében” – fogalmazott a jelenlegi polgármester, aki októberig marad hivatalban.

Az egyéni választókerületek többségét a Fidesz-KDNP jelöltjei nyerték, így az új összetételű közgyűlésben kormánypárti többség lesz. Dézsi Csaba András szerint a képviselők elsődleges célja a város fejlődésének biztosítása, ezért nem fogják akadályozni Pintér Bence munkáját, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy véleménye szerint az új polgármester még nem alkalmas a feladatra, sokat kell tanulnia.

A leköszönő polgármester úgy véli, hogy a választási eredményt jelentősen befolyásolta Borkai Zsolt indulása, aki „csak rombolni szeretett volna”, a célját pedig maradéktalanul elérte.

„Biztos vagyok abban, hogy a fideszes szavazóbázist megzavarta az, hogy Borkai Zsolt elindult a választásokon. Most már látjuk, hogy csak rombolni szeretett volna, mint trójai falovat az MSZP betolta a palettára, és el is végezte a dolgát. Sikerült elvennie a szavazatok egyharmadát. Szerintem ez a legfőbb oka az egésznek”, fejtegette a vereség okait Dézsi Csaba András.