Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
369,56 Ft
Euró
396,91 Ft
Font
471,68 Ft
Bitcoin
66,989 $

Dézsi szerint Borkai zavarta meg a szavazókat, de így is újraszámlálást kezdeményez

A Fidesz-KDNP jelöltjeként indult polgármester elfogadja az eredményeket, de a biztonság kedvéért újraszámoltatná a szavazatokat.

...svg content...Fotó: Az európai parlamenti (EP-) választások levélszavazatainak kézi számolása a szavazóhelyiségek bezárása után a Nemzeti Választási Központban 2024. június 9-én. MTI/Soós Lajos
Belpolitika

Kiss László

Szerkesztő

A június 9-i önkormányzati választáson Pintér Bence (TSZV-LMP – Zöldek-Momentum) gyűjtötte be a szavazatok 31,5 százalékát, ami elegendő volt számára az első helyhez, igaz, mindössze 440 szavazattal előzte meg a jelenleg polgármestert, Dézsi Csaba Andrást (Fidesz-KDNP). A harmadik helyezett Borkai Zsolt (Borkaival Közösen a Jövőnkért) lett 27,02 százalékkal.

A szavazatszámlálás során közel 900 érvénytelen szavazólapot is regisztráltak, erre hivatkozva Dézsi Csaba András a Kisalföld.hu-nak adott interjúban bejelentette, hogy kezdeményezni fogják a szavazatok újraszámlálását. Soron kívül Rogán Antal soha nem akarna miniszterelnök lenni

„Újra fogjuk számoltatni a szavazatokat, hiszen négyszáz szavazat különbség nem tűnik kevésnek, viszont kilencszáz szavazócédulát érvénytelennek nyilvánítottak. Meg kell nézni, mi lehet ennek a hátterében” – fogalmazott a jelenlegi polgármester, aki októberig marad hivatalban.

Az egyéni választókerületek többségét a Fidesz-KDNP jelöltjei nyerték, így az új összetételű közgyűlésben kormánypárti többség lesz. Dézsi Csaba András szerint a képviselők elsődleges célja a város fejlődésének biztosítása, ezért nem fogják akadályozni Pintér Bence munkáját, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy véleménye szerint az új polgármester még nem alkalmas a feladatra, sokat kell tanulnia.

A leköszönő polgármester úgy véli, hogy a választási eredményt jelentősen befolyásolta Borkai Zsolt indulása, aki „csak rombolni szeretett volna”, a célját pedig maradéktalanul elérte.

„Biztos vagyok abban, hogy a fideszes szavazóbázist megzavarta az, hogy Borkai Zsolt elindult a választásokon. Most már látjuk, hogy csak rombolni szeretett volna, mint trójai falovat az MSZP betolta a palettára, és el is végezte a dolgát. Sikerült elvennie a szavazatok egyharmadát. Szerintem ez a legfőbb oka az egésznek”, fejtegette a vereség okait Dézsi Csaba András.

Rogán Antal elárulta, miért nem szívlelték egymást Magyar Péterrel

Rogán Antal egy nagyon fontos pontra mutatott rá, arra, hogy Magyar Péter miért „fújt rá” annyira az évek alatt.