Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
369,67 Ft
Euró
394,44 Ft
Font
460,80 Ft
Bitcoin
62,728 $

Legkevesebb 45 ember meghalt egy buszbalesetben, mindössze egy túlélőt találtak

Újabb halálos tömegszerencsétlenség történt, aminek legkevesebb 45 áldozata van, nem lehetett megmenteni az életüket.

Fotó: Unsplash/Ash Gerlach
Afrika

Hujber Dávid

Szerkesztő

Dél-Afrikában történt a tragikus baleset, amiben legkevesebb 45 ember életét vesztette. A busz egy hídról zuhant le a szakadékba, majd a járművön utasok közül szinte mindenki meghalt. Összesen 46-an voltak a buszon a tragédia idején, akik közül 45 embert már halottnak nyilvánítottak, nem lehetett rajtuk segíteni.

Egyetlen túlélője van a balesetnek, egy 8 éves kislány, akit súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba a csütörtöki incidenst követően. Az Al Jazeera azt írja, a hatóságok szerint a busz vezetője elvesztette az uralmát a jármű felett, majd lezuhant egy hídról Mamatlakala közelében, Johannesburgtól 300 kilométerre északra. Soron kívül Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma

A busz a szomszédos Botswanából tartott Moriába, de oda már soha nem érkezhetett meg. Egy népszerű húsvéti fesztivált látogattak volna meg az utasok, mely végül az életükbe került. Az elmúlt évek egyik legsúlyosabb busztragédiája ez, ritka, amikor szinte nincs túlélője egy buszbalesetnek.

A helyszínen folytatódnak a kutatási műveleteket, de sok holttest felismerhetetlen, miután tűz ütött ki a buszon, és többen az összeroncsolódott járműben vannak. Emiatt nehézkes lehet az azonosítás, és lehetséges, ha nem üt ki tűz a buszon a zuhanás után, több túlélője lenne a balesetnek. Dél-Afrikában nem ritkák a súlyos balesetek, annak ellenére, hogy ez a terület rendelkezik az egyik legfejlettebb úthálózattal a nagy kontinensen.

Jogerősen elítélték a férfit, aki a veronai buszbaleset áldozatainak rokonait zaklatta

A Fővárosi Törvényszék szerdán másodfokon helybenhagyta annak a férfinak a büntetését, akit az elsőfokú bíróság többrendbeli zaklatás vétsége miatt 1 év 6 hónap – 3 év próbaidőre felfüggesztett – fogházbüntetésre ítélt.