Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
371,84 Ft
Euró
395,28 Ft
Font
462,48 Ft
Bitcoin
62,149 $

A Debreceni Egyetem nevével éltek vissza csalók, ingyenes laptopot hirdetnek

Újabb visszaélés a csalók részéről, ezúttal a Debreceni Egyetem nevében hirdetnek.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Bűnügy

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Debreceni Egyetem honlapján figyelmeztetett, hogy nevével visszaélve hirdetnek nem létező nyereményjátékot a közösségi oldalakon. A visszaélés kapcsán az intézmény arra kéri a lakosságot, hogy legyenek körültekintőek, az egyetemi kezdeményezésekről a DE hivatalos csatornáin tájékozódjanak.

Az egyetem beszámolója szerint január közepén jelentek meg a közösségi oldalakon azok a Debreceni Egyetem nevét és logóját felhasználó megtévesztő hirdetések, melyek ingyenes laptopot és bizonyítványt ígértek az online tanfolyamon történő részvételért cserébe: Soron kívül Pillanatok alatt árasztotta el a víz a dubaji repülőteret egy szokatlanul heves vihar után

Forrás Debreceni Egyetem

Az érkező megkeresések kapcsán az intézmény mindenkinek jelezte, hogy nem egyetemi kezdeményezésről van szó, hanem illetéktelen személyek éltek vissza a Debreceni Egyetem nevével és logójával. A visszaélés kapcsán arra kérnek mindenkit, hogy amennyiben az intézményhez kapcsolódó kezdeményezéssel találkozik, tájékozódjon az ügyben az egyetem hivatalos Facebook-, Instagram- vagy weboldalán, illetve telefonon, és csak hiteles tájékoztatás után adja meg adatait. Az ügyben a Debreceni Egyetem megteszi a szükséges jogi lépéseket.