Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,79 Ft
Euró
393,34 Ft
Font
457,26 Ft
Bitcoin
66,743 $

A trükkös debreceni anyuka hamis orvosi igazolásokkal „igazolta” óvodás gyermekei hiányzását

Lebukott és eljárás indult ellene.

Fotó: Unsplash/BBC Creative
Bűnügy

Takács Petra

Szerkesztő

Nem mindennapi történetről számolt be az ügyészség: a vádirat szerint egy nő 2022 áprilisában íratta be két gyermekét egy debreceni óvodába, de ténylegesen nem járatta őket az intézménybe. Csakhogy a hiányzásokat valahogy igazolnia kellett, így egy korábban egy gyermekorvos által kiállított igazolást vett elő, írt át többször is, majd e-mailben továbbította az óvodának.

A 2022. április 20-án, május 2-án, május 20-án benyújtott hamis igazolások valótlanul tartalmazták, hogy a két gyermek 2022. április elejétől május közepéig betegség miatt volt távol az intézménytől. Az ügyészség az ügy kapcsán rámutatott, az orvosi igazolás közokiratnak minősül. Soron kívül Kibillent a Balaton, elöntötte a víz a badacsonyi strandot

A nő végül a Debreceni Rendőrkapitányság előtt folyt nyomozás során beismerte a bűncselekmény elkövetését, a Debreceni Járási Ügyészség pedig 6 rendbeli közokirat-hamisítás bűntettével vádolja a nőt. Vádiratában indítványozta, hogy a Debreceni Járásbíróság az ügyiratok alapján hozzon büntetővégzést, melyben a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki.

Májusban újabb területen lesz fizetős a parkolás Budapesten

A Sashegyen április 2-től kell fizetni a parkolásért, míg Zuglóban május elejétől indul a próbaüzem, amit rövidesen a fizetős üzem követ majd.