Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
69,052 $

Csődbe ment a The Body Shop az Egyesült Királyságban

Három hónappal azután, hogy az Aurelius felvásárolta, csődbe ment a vállalat.

...svg content...Fotó: Unsplash/Vinicius "amnx" Amano
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Guardian jelentése szerint több száz ember munkahelye került veszélybe, alig három hónappal azután, hogy a német Aurelius cég felvásárolta a kozmetikai üzletláncot. Az Aurelius tavaly novemberben 207 millió fontért vásárolta fel a The Body Shopot, ám a német cég legfrissebb közlése szerint mind a karácsonyi, mind pedig az újévi eladások bezuhantak.

Az Aurelius a lehangoló beszámolóval együtt azt is megerősítette, hogy az FRP Advisory könyvvizsgáló céget nevezte ki vagyonfelügyelőnek, ami megkongatta a vészharangot a néhai környezetvédelmi és emberi jogi aktivista, Anita Roddick által 1976-ban alapított vállalkozás jövőjét illetően. Soron kívül Egy rendőrre is rátámadt a szüleivel végző újpesti kettős gyilkos

A német cég közleménye szerint „ez a megközelítés biztosítja a stabilitást, a rugalmasságot és a biztonságot” ahhoz, hogy megtalálják a legjobb eszközöket a The Body Shop jövőjének biztosítására. A vagyonfelügyelők jelenleg azt vizsgálják, milyen lehetőségeik vannak az üzletágban. A The Body Shop több mint 200 üzlettel van jelen az Egyesült Királyságban, s több mint 2000 embert foglalkoztat.

Frissítés: Fontos tisztázni, hogy Magyarországon a The Body Shop franchise rendszerben működik, a franchise partnerekre nincsenek kihatással az egyesült királyságbeli piac történései. Magyarországon minden üzletünk továbbra is nyitva tart, zavartalanul működik, és vásárlók továbbra is megvásárolhatják kedvenc termékeiket üzletekben és online.

Xavi megerősítette, a Barcelona elnöke rúgta ki őt, de vissza akar térni

Xavi nem kertelt, és elárulta, hogy Laporta, a Barcelona elnöke rúgta ki őt, de továbbra is a Barca szurkolója marad.