Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
365,01 Ft
Euró
394,75 Ft
Font
467,10 Ft
Bitcoin
68,242 $

A csalók már a Nemzeti Védelmi Szolgálat nevében is próbálkoznak

Újabb nap, újabb csalási módszer.

...svg content...Fotó: Unsplash/Adrian Swancar
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Nemzeti Védelmi Szolgálat Facebook-oldalán figyelmeztetett, hogy egy újabb módszerrel próbálják megszerezni áldozataik pénzét a csalók: ezúttal a Nemzeti Védelmi Szolgálat zöld számát felhasználva telefonálnak és magukat rendőrnek kiadva.

A csalók magukat rendőrnek kiadva, adatlopásra hivatkozva arra próbálják rávenni az áldozatukat, hogy az összes pénzüket vegyék ki a bankszámlájukról és azt egy bankautomatán keresztül, az általuk „biztonságosnak” megadott számlára fizessék be. Soron kívül Magyar Péter súlyos hibát követett el az ATV-s kisétálásával?

Annak érdekében, hogy „megkönnyítsék a befizetést”, a csalók Viberen keresztül a Magyar Nemzeti Bank logójával ellátott üzenetet küldenek egy QR kóddal. Az egyik trükk amit bevetnek a telefonhívás közben, hogy a csaló folyamatosan nyomás alatt tartja, illetve fenyegeti a sértettet arra hivatkozva, hogy amennyiben nem működik együtt, eljárás indul ellene a nyomozás akadályozása miatt.

Az újabb csalási forma kapcsán a Nemzeti Védelmi Szolgálat bejegyzésében nyomatékosan felhívta a figyelmet arra, hogy sem a Nemzeti Védelmi Szolgálat védelmi tisztjei, sem a rendőrség munkatársai soha nem kérnek senkit arra, hogy a bankszámlájáról minden pénzt vegyen ki, vagy egy másik számlára tegye át a pénzét.

Végezetül hangsúlyozták, a Nemzeti Védelmi Szolgálat zöld száma kizárólag bejelentésre szolgál, arról hívást nem indítanak.

Medgyessy szerint Magyar Pétertől már nem lesz elég az, amit eddig csinált Orbán Viktor ellen

Medgyessy Péter korábbi miniszterelnök szerint Magyar Péternek a Fidesz személyében egy nagyon nehéz és erős párttal kell szembenéznie a 2026-os választáson, ami egészen más kihívás, mint a baloldal.

Fotókon Szoboszlaiék nyilvános edzése az Európa-bajnokságról

Napok választják el a magyar válogatottat, hogy pályára lépjenek az Európa-bajnokságon, ami izgalmasnak ígérkezik.

Magyar Péter súlyos hibát követett el az ATV-s kisétálásával?

A Tisza Párt vezetője még mindig csak tanulja, milyen politikusnak lenni, és Medgyessy Péternek megvan a véleménye arról, amit az ATV-ben látott Magyar Pétertől.