Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
368,91 Ft
Euró
392,84 Ft
Font
459,34 Ft
Bitcoin
66,762 $

Ezúttal egy igen meggyőző csalás terjed az OTP Bank nevében, jobb vigyázni

Valóban olyan a felület, mintha a bankhoz tartozna, ám nem szabad bedőlni a csalóknak, legyünk óvatosak.

Fotó: Unsplash
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

A hírek szerint újfajta átverés terjed az OTP Bank nevében, ami elmaradt kifizetés helyett ezúttal arra hívja fel a felhasználó figyelmét, hogy frissíteni kell a bank alkalmazását. A levél könnyen megtévesztheti az embert, ugyanakkor a feladó email címe gyanút keltő lehet (ez esetben otpmeinsbn<kukac>telenet.be).

A lényegi részben viszont ott látható az OTP jól ismert logója és a bankra jellemző fehér/zöld színekben játszó arculat. Sőt, még a szövegben sincsenek kirívó hibák, amely által a felhasználó könnyebben bedőlhet a csalásnak, s rákattinthat a mobilalkalmazás frissítésének fontosságát taglaló szöveg végén lévő linkre. Soron kívül Elképesztő teljesítmény: Milák a világ idei harmadik legjobb idejével nyert 100 méter pillangón

A 24.hu szerint a kurzort a linkre helyezve azonnal láthatóvá válik, hogy az nem az OTP oldalára vezet, ha viszont rákattintunk, akkor egy, a bank hivatalos felületét remekül utánzó weblapra jutunk, ami még a levélnél is meggyőzőbb lehet. Legyünk hát résen, ne higgyünk a profi színjátéknak, s ami a legfontosabb, semmiképp se adjunk meg semmilyen adatot, amit az oldal kér.

Fontos még megjegyezni azt is, hogy a telefonos alkalmazások frissítése nem elektronikus levelekben és nem is a bank felületére belépve történik. Ez a folyamat ugyanis kizárólag az okostelefonunk hivatalos alkalmazásáruházán keresztül végezhető el. Így ha a fentiekhez hasonló levelet kapunk, töröljük rögtön, ne törődjünk a benne leírtakkal.

Korábban azt is megírtuk, hogy mozgó bankfiókot nyitott az OTP Bank több Békés vármegyei településen. Mint kiderült, az ügyfeleknek teljeskörű szolgáltatást biztosítanak, így elérhető lesz a számlaügyintézéstől, a fogyasztási hitel igénylésén, a megtakarítások kezelésén át a biztosításkötés is. A további részletekről ebben a cikkben olvashat.