Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,29 Ft
Euró
385,80 Ft
Font
451,39 Ft
Bitcoin
69,455 $

686 millió dollárt csalt el egy kannabisz-termesztő cég, mielőtt lecsaptak a hatóságok

A JuicyFields nevű cégbe 180 ezer embert szerveztek be, s fosztottak ki.

...svg content...Fotó: Unsplash / Illusztráció
Külföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

A spanyol rendőrség az Europollal és öt másik ország hatóságaival közösen végrehajtott akció eredményeként április 11-én, csütörtökön csalás vádjával letartóztatta annak a bűnbandának a kilenc tagját, amely állítólag 35 országban tevékenykedett, az áldozatok megkárosításával pedig elképesztő összegre tett szert.

Mint kiderült, az embereket azzal hitegették, hogy ha befektetnek a JuicyFields nevű cégükbe, amely orvosi célú kannabisz-termesztéssel foglalkozik, 70, vagy akár 168%-os haszonra tehetnek szert. Mindezt vásárokon népszerűsítették, de figyelemfelkeltő reklámvideóval is igyekeztek meggyőzni az áldozatokat – számolt be a VOA News. Soron kívül Verőcei hajóbaleset: nagy sebességgel ütközhetett a motorcsónak, a szállodahajó kapitánya őrizetben

Végül kannabisz-ületvényekre is elvitték az érdeklődőket, akik mit sem sejtettek arról, hogy csak egy átverés az egész. Mielőtt a hatóságok kézre kerítették volna a gyanúsítottakat és megfékezték volna a ténykedésüket, 180 ezer embert sikerült kifosztaniuk, s összesen 686 millió dollárra (több mint 253 milliárd forint) tettek szert.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy a magyar rendőrség tavaly sem unatkozott, ugyanis a 2023-as év első 10 hónapjában 1,5 milliárd forint értékű kábítószert foglaltak le. Míg ebben a cikkben arról írtunk, hogy egy drogbanda elfoglalta egy Premier League-sztár házát, majd kannabiszfarmmá alakította, a filmbe illő, nem mindennapi történetről pedig egy meg nem nevezett forrás szolgált részletekkel.