Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
368,07 Ft
Euró
392,77 Ft
Font
458,32 Ft
Bitcoin
61,140 $

Családi biznisz: Pestszenterzsébeten árultak kristályt, pénz helyett ékszert is elfogadtak cserébe

Ékszert, de műszaki cikket is elfogadtak cserébe a vevőktől a kristályért.

Fotó: ugyeszseg.hu
Bűnügy

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Fővárosi Főügyészség friss beszámolójából derült ki, hogy vádat emeltek egy ötfős társaság ellen, akik Pestszenterzsébeten árultak kristályt, és ha a vevőknek nem volt pénzük, akkor ékszert és műszaki cikket is elfogadtak a drogért. A vádirat alapján egy nővérpár, illetve egyikük korábbi, majd későbbi párja, valamint sógora egy XX. kerületi lakásban 2020 óta kereskedtek kristállyal.

Úgy állapodtak meg egymással, hogy a kábítószert részben az egyik férfi – aki egyébként egy másik, új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt folyamatban lévő ügyben bűnügyi felügyelet alatt állt – részben az egyik nővér szerezte be, majd a beszerzés után alufóliába kiadagolták a lakásban. Soron kívül Szentkirályi Alexandra: „Kiszabadítjuk Budapestet Gyurcsány fogságából”

A kiporciózott kábítószert aztán valamennyi elkövető közösen készletezte, és mindig az adott el belőle a vevőknek, aki éppen otthon tartózkodott. A kábítószert környékbeli, jellemzően rossz anyagi helyzetben lévő, kábítószerfüggő, illetve hajléktalan személyek számára kínálták fel kis tételekben.

Mivel pedig nekik általában nem volt pénzük, ellenértékként pedig készpénzen kívül egyéb értéktárgyakat – így például ékszereket, alkalmanként akár autóalkatrészeket vagy műszaki cikkeket – is elfogadtak. Csakhogy tevékenységük nyomán látványosan megnövekedett és állandósult a kábítószer hatása alatt álló, kábítószerfüggő személyek jelenléte a pestszenterzsébeti ingatlan körül, melynek kapcsán több lakossági bejelentés is érkezett a rendőrségre.

A fővárosi rendőrök ezt követően rajtaütöttek az elkövetőkön és a lakásban kábítószert, kábítószer méréséhez használt mérleget, valamint a kábítószer értékesítéséből származó készpénzt találtak és foglaltak le. A Fővárosi Főügyészség az öt terheltet jelentős mennyiségű kábítószer kereskedelmével vádolja a Fővárosi Törvényszék előtt. Velük szemben fegyházbüntetés és pénzbüntetés kiszabását, valamint vagyonelkobzás alkalmazását is indítványozta a vádiratban.

A bolondok aranya sokkal értékesebb lehet, mint eddig gondolták

Az Egyesült Államokból származó piritmintákban meglepő mennyiségű lítiumot találtak.

Akár háromszor annyit is kereshet egy másodosztályú focista, mint az átlag magyar

Révész Bálint szerint jelenleg 2 millió forint a plafon, de az átlag 600 ezer és 1,3 millió között keres. Ha pedig a csapat jól teljesít, erre különböző bónuszok is rájönnek.