Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,44 Ft
Euró
383,50 Ft
Font
450,24 Ft
Bitcoin
68,968 $

Elbocsáthatják a taxist, aki összebalhézott egy szabálytalanul közlekedő biciklissel

A City Taxi elnöke szerint elfogadhatatlan annak a taxisnak a reakciója, aki majdnem összeütközött egy biciklissel Budapesten.

...svg content...Fotó: YouTube/BpiAutósok
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Budapesti Autósok pénteken közzétett egy videót, amelyen látható, hogy egy biciklis és taxis között alakult ki konfliktus Budapesten, a Clark Ádám térnél, az Alagút bejáratánál. Ott a taxis ráhúzta a kormányt az előtte haladó biciklisre, majd az Alagút túloldalán bevárta, s miután kiszállt a kocsiból, az út közepén állva kérdőre vonta. A biciklis kikerülte őt, majd hevesen gesztikulálva és mutogatva elhagyta a helyszínt, de a felvételen az is hallható:

A taxis szerint nem ő kormányozta rá az autót a kerékpárosra, hanem a kerékpáros haladt az úttest közepén. Az esettel kapcsolatban az RTL Híradó a City Taxit is megkereste, amelynek alvállalkozója a videón látható sofőr, a cég elnöke, Juhász Márk pedig elmondta: ők is látták a felvételt, próbálták elemezni. „Nyilván vannak ok-okozati összefüggések. Számunkra elfogadhatatlan ez a viselkedés” – emelte ki.

„Természetesen hogyha a kolléga nem tudja, márpedig valószínű, hogy nem fogja tudni bebizonyítani az igazát, a szükséges lépéseket megtesszük” – közölte. Egyúttal hangsúlyozta, a videóból jól látszik a konfliktus előzménye is. Tehát az, hogy a biciklis nem a megfelelő íven kanyarodott, ezért várta meg a taxis az alagút végén, hogy számonkérje, ráadásul a biciklis még rá is csapott a taxi hátuljára. Illetve a sofőr csak azután húzta rá a kormányt a biciklisre, miután az folyamatosan a taxis felé haladt.

A csatorna megkérdezett egy vezetéstechnikai oktatót is, aki szerint mindkét fél hibázott. Elmondása szerint a taxisnak nem lett volna szabad megelőznie a kerékpárost, akinek viszont jobbra tartva kellett volna haladnia az Alagút bejáratánál. Korábban egyébként azt is megírtuk, hogy a GVH eljárást indított a City Taxival szemben, ugyanis a versenyhivatal észlelte, hogy a vállalkozás valószínűsíthetően több ponton is megtévesztette a fogyasztókat kereskedelmi kommunikációjával.