Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
358,97 Ft
Euró
388,58 Ft
Font
454,94 Ft
Bitcoin
51,689 $

Tíz cirkuszi állatot mentettek ki egy kigyulladt pótkocsiból

Az állatok nem sérültek meg, két embert viszont füstmérgezés miatt kórházba kellett szállítani.

Fotó: Unsplash / Illusztráció
Észak-Amerika

Koós Alexandra

Szerkesztő

Cirkuszi állatokat mentettek ki, miután a pótkocsijukat szállító nyerges vontató kigyulladt az autópályán az amerikai Indiana államban – közölték a hatóságok, hozzátéve, hogy öt zebra, négy teve és egy ló menekült meg. Egy sajtóközleményből kiderül, hogy az incidens szombaton, nem sokkal hajnali 2 óra után történt.

Egy helyi rendőr, aki az Interstate 69-es autópályán járőrözött, szúrta ki a lángokban álló nyerges vontatót és annak vezetőfülkéjét. A sofőr addigra már biztonságban elhagyta a teherautót, ám a Shrine Circus állatai továbbra is a pótkocsiban voltak, így azonnali közbelépésre volt szükség – írja az ABC News. Soron kívül Valaki megnyerte az Ötöslottó rekordnyereményét, itt vannak a milliárdokat érő nyerőszámok

Szerencsére jól végződött az eset, a rendőr a cirkusz egyik tagjának segítségével időben ki tudta menteni az állatokat, egyikük sem sérült meg. Hamarosan több rendőrautó, valamint a cirkusz munkatársai is megérkeztek a helyszínre, együttes erővel pedig sikerült összeterelni és biztonságba helyezni az állatokat.

Továbbá a lap beszámolójából az is kiderül, hogy két embert – állítólag rendőröket – füstmérgezés miatt kórházba kellett szállítani, de később kiengedték őket. A hatóságok pedig megerősítették, hogy sem a sofőr, sem az állatok nem sérültek meg, illetve az előzetes baleseti vizsgálat megállapította, hogy a tüzet egy berendezés meghibásodása okozta.

A történtek után egy időre le kellett zárni az Interstate 69-es autópályát, de szombaton reggel 6:30 körül újra megnyitották ezt a szakaszt. „Hálásak vagyunk azért, hogy összetartó közösségünk összefogott a kihívásokkal teli időkben” – áll a Grant megyei seriffhivatal által megosztott Facebook-bejegyzésben, amelyhez fotókat is mellékeltek. A marioni rendőrség szintén közzétett néhány képet a mentésről.