Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
371,84 Ft
Euró
395,28 Ft
Font
462,48 Ft
Bitcoin
62,149 $

Chili, a kábítószerkereső kutya egy kiló kokaint szagolt ki a rajkai határátkelőnél

Chili ezúttal is remek munkát végzett.

Fotó: Depositphotos
Bűnügy

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A police.hu beszámolója szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság Kábítószer Bűnözés Elleni Osztály nyomozói és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei 2024. február 21-én a rajkai határátkelőhelyen egy kamion rakterében mintegy 1000 gramm nagy tisztaságú kokaint találtak, melynek feketepiaci értéke meghaladja a 120 millió forintot.

A hatóságok gyanúja szerint R. Krisztián rendszeresen csempészte be a kábítószert Magyarországra, esetenként társa, K. Róbert segítségével. Február 21-én is külföldről akartak kábítószert csempészni Magyarországra, csakhogy a határon a BRFK és a NAV munkatársai már várták a járművet, mivel kaptak egy fülest annak kapcsá, hogy a kamionban kábítószert rejtettek el. Soron kívül Pillanatok alatt árasztotta el a víz a dubaji repülőteret egy szokatlanul heves vihar után

K. Róbertet a BRFK nyomozói a helyszínen elfogták, sárosdi lakásán aznap kutatást tartottak, nála csekély mennyiségben, kábítószergyanús növényi törmeléket találtak. R. Krisztiánt a BRFK kábítószerellenes nyomozói a Bűnügyi Bevetési Osztály közreműködésével aznap óbudai otthonában fogták el.

Az itt végzett kutatáson egy luxusautót, egymillió forintot, valamint 181,55 gramm kábítószergyanús tablettát (előzetes adatok alapján amfetamint), és annak porciózásához szükséges eszközöket foglaltak le. A BRFK Kábítószer Bűnözés Elleni Osztály nyomozói a 48 éves R. Krisztiánt és a 44 éves K. Róbertet kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A nyomozók a két férfit őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásukat.