Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
371,84 Ft
Euró
395,28 Ft
Font
462,48 Ft
Bitcoin
62,149 $

Hiába a bűnügyi felügyelet, ismét beszállt a drogbizniszbe és kokaint árult Budapesten

Ráadásul az egyenruhások nem is csak rá, hanem további négy társára is lecsaptak.

Fotó: Unsplash/Colin Davis
Bűnügy

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Fővárosi Főügyészség közleménye szerint öt, egymással bűnkapcsolatban álló férfi egészen 2021 tavaszáig, vélhetően hónapokon át kábítószerrel kereskedett Budapesten. Mindezt úgy, hogy egyikük, egy 48 éves férfi egy másik, szintén kábítószer-kereskedelem miatt folyamatban volt büntető ügyben 2020 augusztusában letartóztatásból szabadulva bűnügyi felügyelet alá került, s ennek ellenére döntött úgy, hogy visszatér a drogbizniszbe és kokainnal kezd kereskedni.

A 48 éves férfi és 53 éves bűntársa részére egyik ismerősük a rendelkezésükre bocsátott használatra egy XXI. kerületi asztalosműhelyt, ahol a továbbértékesítésre szánt kábítószert, illetve az 53 éves férfi hamis gyógyszereket tárolhatott. Aztán a 48 éves férfi megbízott egy másikat, hogy szerezzen neki kokaint, amihez 2021. május 31-én át is adott neki egy autót egy bevásárlóközpont parkolójában. Soron kívül Pillanatok alatt árasztotta el a víz a dubaji repülőteret egy szokatlanul heves vihar után

A megbízott személy elvégezte a rábízott feladatot és beszerezte a kokaint, amit épp átadott volna az autóba rejtve, csakhogy ekkor a rendőrök rajtuk ütöttek. Ezután a nyomozók az asztalos műhelyben és több másik személynél is kutatást tartottak, mely során kokaint, amfetamint, marihuánát, efedrint és hamis potencianövelőket foglaltak le.

A Fővárosi Főügyészség közlése szerint a férfiakat jelentős mennyiségű kábítószer kereskedelmével, közülük kettőt pedig gyógyszerhamisítás bűntettével is vádolja. Velük szemben fegyházbüntetés és pénzbüntetés kiszabását, valamint hármukkal szemben több tízmillió forint erejéig vagyonelkobzás alkalmazását is indítványozta a vádiratban.