Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,068 $

BudapestGO: több mint 5 millió letöltés, 2,1 millió regisztrált felhasználó

Hatalmas népszerűségnek örvend a BKK telefonos applikációja.

...svg content...Fotó: BKK
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A BKK nagy hírekkel szolgált hétfői közleményében: egy hatalmas mérföldkőhöz érkezett ugyanis május elejére a Budapesti Közlekedési Központ népszerű applikációja, a BudapestGO. A május elején jegyzett adatok alapján már több mint 5 millióan töltötték le az alkalmazást, miközben hónapról hónapra látványosan növekszik a regisztráltak száma is: jelenleg 2,1 milliónál tart.

Hétköznaponként jellemzően 270 ezer, míg hétvégén 170 – 200 ezer ügyfél digitális útitársa a BudapestGO, hetente pedig átlagosan 30-40 ezer újabb telefonra töltik le az applikációt. Emellett havonta összességében akár 4 millió útvonaltervezés segíti a közösségi közlekedést használókat. Soron kívül Keményen szembesítette Vitézy Karácsonyt a budapesti kukahelyzettel

Nem véletlen a töretlen népszerűség, hiszen a BudapestGO egyszerű és gyors jegy-, valamint bérletvásárlási lehetőséget biztosít: egy olyan digitális szolgáltatásról van szó, mellyel egyetlen felületen lehet integrált utazást tervezni nemcsak a BKK, hanem akár a MÁV és a VOLÁNBUSZ járataira történő átszállásokkal is. Az agglomerációs vagy távolsági utazások tervezése április végétől egy új fejlesztésnek köszönhetően még egyszerűbbé vált, hiszen a BudapestGO felhasználói már valós időben, a járatok teljes vonalán nyomon követhetik, hogy hol jár az a Budapestet is érintő MÁV-vonat, amellyel utazni szeretnének, továbbá még több VOLÁNBUSZ-járat is bekerült az applikációba.

Az alkalmazás emellett azért is jó választás, mert egyetlen felületen biztosítja az összes, új tarifarendszerben bevezetett bérlettípust, tehát a vármegye-, valamint az országbérletek, és ezek kedvezményes változatai is elérhetők a BudapestGO-ban. Idén áprilisban régóta várt újítással jelentkezett a Budapesti Közlekedési Központ: elérhetővé tette a 10 darabos gyűjtőjegyet a BudapestGO-ban. A BKK ügyfelei körében hamar népszerű lett az új termék, ezt bizonyítják a társaság értékesítési adatai is: a bevezetéstől számított első két hét alatt több mint 10 ezer tömböt adott el a BKK, összesen pedig már minden ötödik gyűjtőjegyet digitálisan vásároltak ez alatt az idő alatt.

A jövőben a 10 darabos gyűjtőjegy mellett más fejlesztésekkel is kedveskedik majd ügyfeleinek a társaság. Többek között olyan újdonságokat vezet be, mint a jegyeim a térképen funkció (amellyel útvonaltervezés közben is egy kattintással lehet majd jegyet érvényesíteni, vagy felmutatni), vagy a sötét megjelenítési mód, de még részletesebb járatinformációkat (például első ajtós felszállásra, kerékpárszállításra vagy díjtermékekre vonatkozóan), is jelez majd az alkalmazás, továbbá a forgalmi változások és a megállóhelyi menetrendek is még egyszerűbben és kényelmesebben lesznek követhetők.

Szentkirályi Gyurcsányról és Karácsonyról: rémálom mind a két ember

Rémálomnak nevezte Szentkirályi Alexandra Gyurcsány Ferencet és Karácsony Gergelyt, akik közül csak egyvalaki vezetheti Budapestet.