Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,29 Ft
Euró
385,80 Ft
Font
451,39 Ft
Bitcoin
69,455 $

Újabb trükköző taxist fogtak a rendőrök Budapesten, de sokan mások is lebuktak

194 taxit ellenőriztek a rendőrök Budapesten, akik közül egy érvénytelen taxivezetői engedéllyel vezetett.

...svg content...Fotó: Unsplash/Waldemar
Bűnügy

Takács Petra

Szerkesztő

A rendőrség folyamatosan ellenőrizi a taxisokat, mert vannak közöttük, akik csalnak, és nem kis összegeket számolnak fel az utasoknak. A legutóbbi ellenőrzés során 194 taxit igazoltattak a rendőrök, akik közül egy érvénytelen taxivezetői engedéllyel ült autóba, de most lebukott, aminek meglesznek a következményei.

A 426 ellenőrzött autós közül kettőnek vették el a forgalmiját engedély nélküli átalakítás miatt, míg két másik járművet soron kívüli műszaki vizsgára rendeltek be. A rendőrség azt írja, alkoholszondát 197 gépjárművezetőnél alkalmaztak, ittasság egy esetben merült fel, míg egy másik sofőrt azért fogtak el, mert bódult állapotban vezetett. Soron kívül Verőcei hajóbaleset: nagy sebességgel ütközhetett a motorcsónak, a szállodahajó kapitánya őrizetben

Április 20-án, az esti órától hajnalik ellenőriztek a rendőrök Budapest V., VI. és VII. kerületében. A razziában a Készenléti Rendőrség, a polgárőrség, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala Közlekedésfelügyeleti Főosztálya és Munkaügyi Hatósága, a Budapesti Közlekedési Központ, a Belváros-Lipótváros Önkormányzata és a közterület-felügyelet munkatársai is szerepet vállaltak.

629 igazoltatást végeztek, majd 29 embert állították elő, köztük hárman körözés alatt álltak: egyet garázdaság elkövetésén, négyet lopáson, kettőt kábítószer birtoklásán értek. Egy bódult vezetőt is kiszedtek a forgalomból, illetve megtaláltak hét olyan fiatalt, akik gyermekotthonból szöktek el.