Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,16 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
61,860 $

A Déli pályaudvar környezetében is megújultak az utastájékoztató táblák

Újabb fejlesztésről számolt be a BKK.

Fotó: BKK
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Déli pályaudvar környezetében is megújultak az utastájékoztató táblák és a KRESZ-táblák, így ezentúl itt is könnyebben, gyorsabban tájékozódhatnak a BKK ügyfelei. A Budapesti Közlekedési Központ nemcsak az utastájékoztató táblákat, hanem az elöregedett, megfakult KRESZ-táblákat is új típusú, fényvisszaverő jelzőtáblákra cserélte.

A BKK tájékoztatása szerint a főváros újabb fontos csomópontjában vált korszerűbbé az utastájékoztatás: a megkopott, régi utastájékoztató táblák cseréjével és az új, fényvisszaverő KRESZ-táblák elhelyezésével nemcsak a tájékozódás vált egyszerűbbé, hanem a Déli pályaudvar környezete is rendezettebbé, tetszetősebbé vált. Soron kívül Donáth Anna Gyurcsány Ferencék plakátjairól: hányingerem van

A BKK közleményében kiemelte, ügyfelei szokásait és gondolkodásmódját szem előtt tartva, logikusabban elhelyezett információkkal, közérthetőbb elemekkel segíti a közlekedőket. Ezentúl például a járatszámok és a célirányokat mutató táblák is megjelennek a felújított felületeken, ami abban segít a BKK ügyfeleinek, hogy távolról is láthassák, milyen járatok érhetők el az adott megállóból.

Lépésről lépésre újul meg a teljes budapesti hálózat

Megjegyezték, korábban az ügyfelektől több észrevétel érkezett a hiányos, megkopott információs táblák és a nehezebben érthető iránymutatás miatt, ezért a Budapesti Közlekedési Központ a táblák cseréjéről döntött, hogy az utastájékoztatás informatívabb és átláthatóbb legyen. A társaság nemcsak az elhasználódott, tönkrement eszközöket cseréli, hanem – ahol az indokolt – új megoldásokat alkalmaz.

A BKK egyedi azonosító kódokkal segíti, hogy az utasok könnyebben megtalálják a számukra megfelelő járatokat azokon a végállomásokon, ahol több vonalra is fel lehet szállni. A jól látható, betűk és / vagy számok kombinációját tartalmazó kódok (például A2, C5, vagy 1, 2, 3 stb.) megjelennek a megállóhelyi oszlopon és a BKK webes felületein elérhető térképeken is.

Rámutattak, ez a megoldás akkor is hasznos, ha egy forgalmi változás miatt egy-egy buszjárat másik megállóhelyről indul. Ilyenkor az új kódok alapján könnyebben lehet azonosítani, hogy a terelt útvonalon közlekedő buszra melyik megállóban lehet felszállni. A Budapesti Közlekedési Központ lépésről lépésre végzi a teljes utastájékoztató rendszer felújítását. Az elmúlt két évben 24 csomópontban vált korszerűbbé a tájékoztatás, a következő hetekben, hónapokban pedig újabb forgalmas helyszíneken folytatják a munkát a BKK szakemberei.

Ceglédi Zoltán keményen nekiment Magyar Péternek a közösségi médiában

A politikai elemző szerint ő még akkor is „itt lesz”, amikor a jogászt „ejti” majd az ellenzéki nyilvánosság. Ezzel arra reagált, hogy Magyar – feltehetően – új ellenzéki párt megalapításába kezd.