Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,16 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
61,851 $

Kiderült, mennyivel lesz olcsóbb a Budapest-bérlet márciustól

Karácsony Gergely főpolgármester szolgált részletekkel ennek kapcsán.

Fotó: MTI/Mónus Márton
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint ismert, korábban megállapodás született Lázár János építési és közlekedési miniszter, valamint Karácsony Gergely főpolgármester között a Budapest-bérletek felhasználhatóságáról, így a korábbi hírekkel ellentétben nem fog megszűnni, felhasználható lesz a MÁV, a Volán és a HÉV járatain is márciust követően.

Egyúttal arra is fény derült, hogy március elsejétől, tíz év után először csökkenni fog a Budapest-bérlet ára, de azt, hogy mennyivel, akkor még nem lehetett tudni. Nemrégiben viszont Karácsony Gergely több részletet is megosztott ennek kapcsán, ugyanis a Facebook-oldalán megjelent bejegyzésben azt írja, csupa jó hírrel tud szolgálni.

„Március 1. után is érvényes marad a Budapest-bérlet minden városon belüli közösségi közlekedési szolgáltatóra, ráadásul tíz év után ismét csökkentjük az árát: 9500 helyett 8950 forintba kerül majd!” – emelte ki. Majd azzal folytatta: „A választási programomnak megfelelően ingyenessé tettük a közösségi közlekedést a 14 évnél fiatalabbak és a regisztrált álláskeresők számára”.

Hangsúlyozta, tíz évig a száguldó infláció ellenére sem emelték a bérletek árát. „Most pedig – a megyei és az országbérletek Budapesten való elfogadásával összefüggésben – még csökkentjük is az árat” – fogalmazott. Végül a főpolgármester azzal zárta a bejegyzését, hogy hozzátette:

„Az új bérletrendszerrel a budapestiek és a Budapestre érkezők is olcsóbban utazhatnak. De a budapestiek duplán jól járnak. Az egyszerűbb és olcsóbb bérletvásárlással az agglomerációból érkezők közül többen választják majd a közösségi közlekedést az autó helyett. Budapest fellélegezhet!”.

Ceglédi Zoltán keményen nekiment Magyar Péternek a közösségi médiában

A politikai elemző szerint ő még akkor is „itt lesz”, amikor a jogászt „ejti” majd az ellenzéki nyilvánosság. Ezzel arra reagált, hogy Magyar – feltehetően – új ellenzéki párt megalapításába kezd.