Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,72 Ft
Euró
396,23 Ft
Font
468,85 Ft
Bitcoin
65,224 $

Bőven lesz cseresznye idén, de az árakban elég nagy a szórás

Kilónként 1500-3500 forint között mozognak az árak.

...svg content...Fotó: Unsplash/Roksolana Zasiadko
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Apáti Ferenc, a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke a Népszava megkeresésére árulta el, hogy a szezon első hetében tapasztaltak alapján elmondható, idén jóval komolyabb mennyiségű cseresznye lesz a piacokon Magyarországon.

A minőség kapcsán Apáti elmondta, nincsenek problémák, noha egyelőre nincsenek, az aszálynak jobban kitett térségekben a gyümölcsméret valamelyest elmarad a várttól. A szakember azt is elárulta, hogy szerencsére a jelentősebb fagykárok és növényvédelmi problémák elkerülték a cseresznyeültetvényeket. Soron kívül Gyorsabbá és egyszerűbbé válik a C-kategóriás jogosítványok megszerzése

A Budapesti Nagybani Piacon látható árak kapcsán elmondta, az apró szemű cseresznye nagybani árának kilója 600-700 forint között alakul, noha ez a kategória még ennyiért is nehezen értékesíthető. Az átlagárakról Apáti azt mondta, a szépen válogatott, nagy méretű gyümölcsért akár 3000 forintot is elkérhetnek kilóként.

Ugyanakkor a fogyasztói árak méretkategóriától, kiszereléstől és csomagolástól függően 1500-3500 forintos kilós ár között mozognak. Az előző évektől eltérően idén a nagyon korán érkezett nyárias időjárás miatt a korai fajták betakarítása a szokásosnál mintegy két héttel korábban, május 15-20-a között már megkezdődött.

Rossi szerint Gündogan egyértelműen szabálytalan volt, dühös a játékvezetőre

Minden Marco Rossi arcára volt írva, aki szerint a nap leggyengébb teljesítményét a játékvezető nyújtotta.

Gulácsi szerint minimum kétséges volt Németország első gólja

Gulácsi Péter egészen közelről nézhette végig Gündogan lökését, ami végül sokba került, mert a játékvezető nem ítélt szabálytalanságot.