Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,16 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
61,860 $

Négy év börtönt kapott egy olasz youtuber, aki miatt autóbalesetben meghalt egy kisfiú

Több mint 124 km/órával száguldott, amikor belerohant a gyermek édesanyjának autójába.

Fotó: Unsplash / Illusztráció
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

Szerdán négy év négy hónap börtönbüntetésre ítélte a bíróság Matteo Di Pietrót, aki tavaly Rómában okozott balesetet, amelynek következtében egy ötéves kisfiú életét vesztette, ketten pedig megsérültek – számolt be az ANSA. A lap megjegyzi, az incidens 2023 júniusában, a Casal Palocco kerületben történt.

Ekkor a 20 éves youtuber egy bérelt Lamborghini SUV volánja mögött ült, amellyel belerohant a Smart személygépkocsiba, amelyben a gyermek és testvére, valamint édesanyjuk utazott. A fiatal férfi állítólag haszonszerzési célból teljesített egy videós kihívást, amelynek hatására több napon át vezette a fent említett járművet. Soron kívül Donáth Anna Gyurcsány Ferencék plakátjairól: hányingerem van

A bíró szerint Di Pietro kizárólag azért bérelte ki a Lamborghini SUV-ot, hogy „lenyűgözze és magára vonja a fiatal internetezők figyelmét”, s ezáltal növelje a csatorna bevételeit. Ennek érdekében pedig a megengedett sebességhatárt jelentősen túllépve, több mint 124 km/órával száguldozott, amely végül egy ártatlan gyermek halálát okozta, s többeket megsebesített.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy tavaly decemberben börtönbüntetésre ítélték Trevor Jacob youtubert, aki a levegőben kiszállt a repülőgépéből, és szándékosan hagyta, hogy az lezuhanjon, mindezt azért, hogy növelje csatornája nézettségét, s több pénzre tegyen szert. Az „I crashed my airplane” című videót rengetegen látták, bár azóta eltávolították a YouTube-ról.

Az eset 2021 novemberében történt, a „drámai” felvétel alapján Trevor Jacob gépe látszólag motorhibát szenvedett Dél-Kalifornia felett, ezért kellett ejtőernyővel kiugrania. Ám ez nem volt igaz, mindemellett a férfi meghamisította a balesetről készült jelentését, nem mondott igazat a roncs pontos helyéről, és azt elvitte a helyszínről, mielőtt a hatóságok kivizsgálhatták volna az ügyet.

Ceglédi Zoltán keményen nekiment Magyar Péternek a közösségi médiában

A politikai elemző szerint ő még akkor is „itt lesz”, amikor a jogászt „ejti” majd az ellenzéki nyilvánosság. Ezzel arra reagált, hogy Magyar – feltehetően – új ellenzéki párt megalapításába kezd.