Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,16 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
61,863 $

Nem rajongnak a fővárosiak az első ajtós felszállásért, mégis kiterjeszti a BKK az intézkedést

A budapestiek nem voltak elragadtatva az új intézkedéstől, így meglehet, a BKK is módosítja döntését.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, a BKK még január közepén arról tájékoztatta a fővárosi utasokat, hogy hétköznap 20 óra után, hétvégén és ünnepnapokon csak az első ajtónál lehet felszállni a fővárosban közlekedő buszokra és trolikra. Aztán két héttel később, február elején a társaság arról tájékoztatta utasait, hogy a dél- és észak-budai vonalakra, hegyvidéki buszjáratokra, valamint két kelet-pesti járatra terjeszti ki a hétköznap esti időszakra érvényes első ajtós felszállási rendet február 5-től, hétfőtől.

Az intézkedésről szóló közleményben a társaság azzal indokolta a döntést, hogy ily módon jelentősen javulhat az ügyfelek biztonságérzete, hiszen a járművezetők már az utazás elkezdése előtt ellenőrizni tudják a jegyeket és a bérleteket. Akkor azt írták, tapasztalataik alapján az utasok pozitívan ítélik meg és gyorsan alkalmazkodtak a hétvégén már a legtöbb járaton bevezetett első ajtós felszállási rendhez, valamint a BKK-nak is kedvező tapasztalatai vannak a rendszerrel kapcsolatban. Soron kívül Donáth Anna Gyurcsány Ferencék plakátjairól: hányingerem van

Noha sajtóértesülések szerint a fővárosiak aligha lelkesedtek az intézkedésért, a BKK friss, pénteken kiadott közleményében arról tájékoztatta a fővárosi utazóközönséget, hogy még több járatra terjeszti ki a hétköznap esti első ajtós felszállást. A társaság tájékoztatása szerint február 12. hétfő estétől

  • a 31-es,
  • a 32-es,
  • a 66-os és a 66B,
  • a 97E és a 169E,
  • a 123-as és a 123A, valamint
  • a 244-es járatokon

hétköznap esténként is csak az első ajtónál lehet felszállni. A közleményből az is kiderült, hogy a bevezetés időszakában hétköznap esténként a járművezetők mellett a BKK utaskoordinátorai is segítik a közlekedőket a felszállási renddel kapcsolatban a járműveken, illetve a megállókban. A BKK végezetül arra is felhívta a figyelmet, hogy az utazóknak érdemes a jegyeket vagy a bérletet még utazás előtt megvásárolni, mivel a járművezetők csak korlátozott mennyiségű vonaljeggyel rendelkeznek, ráadásul a járműveken drágábban lehet megvásárolni, mintha elővételben vennék meg azokat.

Ceglédi Zoltán keményen nekiment Magyar Péternek a közösségi médiában

A politikai elemző szerint ő még akkor is „itt lesz”, amikor a jogászt „ejti” majd az ellenzéki nyilvánosság. Ezzel arra reagált, hogy Magyar – feltehetően – új ellenzéki párt megalapításába kezd.