Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,85 Ft
Euró
393,32 Ft
Font
457,72 Ft
Bitcoin
66,832 $

Befektetésre kért 880 ezer forintot, majd egy 30 ezres gyűrűt adott vissza

Nem egészen úgy történtek a dolgok, ahogy azt a nagykőrösi férfi előzetesen állította.

Fotó: Unsplash/Sabrianna
Bűnügy

Borbély Fanni

Szerkesztő

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi férfire, aki közel egymillió forintot vett át valakitől aranyékszerekbe és gyémántba befektetés céljából, csakhogy a pénzt elsikkasztotta, a sértettnek pedig csak egy 30 ezer forintos gyűrűt adott.

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye szerint a vádirat alapján a nagykőrösi férfi 2023 nyarán, Kecskeméten több részletben, összesen 880 ezer forintot vett át a sértettől azért, hogy a pénzen külföldről aranyékszereket és gyémántot rendeljen, majd azokat Magyarországon nyereséggel értékesítse. Soron kívül Jelentős bővítés előtt állhat a Samsung gödi akkumulátorgyára

A sértett annak tudatában adta át a férfi részére a pénzt, hogy az vállalta, pénzét a haszonnal együtt fizeti vissza. Később a férfi a befektetés igazolására átadott a sértettnek egy gyűrűt, amiről állította, hogy egy 3 millió forint értékű gyémántgyűrű. A sértett el is ment a zálogházba, ám ott csak 30 ezer forintot kapott a gyűrűért.

A nagykőrösi férfi egy alkalommal ugyan utalt 50 ezer forintot a sértett feleségének bankszámlájára, a maradék 800 ezer forintot elsikkasztotta. Az ügyészség a vádlottat nagyobb értékre elkövetett sikkasztás bűntettével vádolja, bűnösségéről pedig a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Júniustól hét kínai város lesz elérhető közvetlen légijárattal Budapestről

A külgazdasági és külügyminiszter elmondta, hogy új közvetlen légi összeköttetés jön létre a két ország között.

Májusban újabb területen lesz fizetős a parkolás Budapesten

A Sashegyen április 2-től kell fizetni a parkolásért, míg Zuglóban május elejétől indul a próbaüzem, amit rövidesen a fizetős üzem követ majd.