Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,21 Ft
Euró
384,44 Ft
Font
451,25 Ft
Bitcoin
67,927 $

Bármikor sztrájkba kezdhetnek a Lufthansa dolgozói

A pilóták visszautasították a légitársaság bérajánlatát.

...svg content...Fotó: Twenty20
Európa

Bense Róbert

Szerkesztő

Még múlt hónapban szavaztak a sztrájk mellett a Lufthansa dolgozói, a bérvita azonban nem oldódott meg. A szakszervezet szerint a tervezett munkabeszüntetés jogi és szervezeti előkészületei már megkezdődtek.

A VC szakszervezet úgy véli, hogy a Lufthansa legutóbbi ajánlata ugyan jó irányba tett lépés volt, ám nem teljesítette azokat a követeléseket, melyek megfelelőek lettek volna a munkatársak számára – írta meg a Reuters. Soron kívül Vitézy Dávid: nem lesz örökké miniszter Lázár János

Ezek közé tartozott a pilóták legalább 5,5%-os béremelése, továbbá az ezt követő automatikus kompenzálása az elharapózó inflációnak. A Lufthansa közölte, hogy tudomásul vette a szakszervezet reakcióját.

Ugyanakkor meg akarjuk vitatni a VC-vel az ajánlatát, ezért további időpontokat javasoltunk a szakszervezetnek a tárgyalások megtartására. A folytatásra bármikor rendelkezésre állunk” – közölte a légitársaság.

A sztrájkok és a létszámhiány miatt a légitársaságok, köztük a Lufthansa, már több ezer járatot voltak kénytelenek törölni a nyáron, emiatt komoly fennakadásokat tapasztalhattak az utasok a repülőtereken.

Gyurcsány keményen beszólt Magyar Péternek: „Te egy tőről metszett fideszes politikus vagy”

Gyurcsány Ferenc ismét jelentkezett, ezúttal kedd reggel osztotta ki Magyar Pétert, akit egy tőről metszett fideszes politikusnak nevezett, és egyúttal tehetségtelenebbnek is, mint Orbán Viktor miniszterelnököt