Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
66,557 $

Börtönbe kerülhet az FC Barcelona elnöke

Joan Laporta sem maradta ki a Negreira-ügy kapcsán indított nyomozásból.

...svg content...Fotó: EPA/Alejandro Garcia
Sport

Szabó Kata

Szerkesztő

A Barcelona jelenlegi elnöke, Joan Laporta is felkerült a Negreira-ügyben vizsgált személyek listájára, amely a spanyol játékvezetők technikai bizottságának korábbi elnökének, Jose Maria Enriquez Negreirának történt szabályellenes kifizetésekről szól.

Laportát, aki 2003 és 2010 között töltötte be a katalán klub elnöki posztját 2021-ben választották újra. Sokan megmentőként tekintettek rá, ám a most ellene felhozott korrupciós vádak sokat ronthatnak a nívóján. Soron kívül Fideszes önkormányzati képviselő az egyik áldozat, akit halálos áramütést ért meggyszedés közben

Joan Laporta ezzel csatlakozik az FC Barcelona korábbi elnökeihez, Sandro Rosellhez és Josep Maria Bartomeuhoz, akik ellen szintén hivatalos nyomozás zajlik.

A nyomozók azzal vádolják Negreirát, hogy 2001 és 2018 között döntéseivel és tanácsaival a katalán csapatot részesítette előnyben, amiért cserébe 7 millió eurót meghaladó anyagi juttatást kapott. A vádakat az érintett felek tagadták, saját verziójuk szerint egyszerű tanácsadóként alkalmazták Negreirát.

Március 23-án az UEFA is vizsgálatot indított az ügyben, ám július 27-én azt végül felfüggesztették, és engedélyezték a Barcelona Bajnokok Ligájába történő nevezését.

Ilyen szabályok mellett kerül sor a Biden-Trump vitára

Egyre több információ lát napvilágot a közelgő vitáról.