Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,79 Ft
Euró
393,34 Ft
Font
457,26 Ft
Bitcoin
66,743 $

Összebarátkozott egy házaspárral, majd megmérgezte őket a vállalkozásukért

A 37 éves informatikusnak megtetszett a házaspár vállalkozása, majd annak érdekében, hogy megszerezze azt, megmérgezte a gyanútlan párt.

Fotó: Unsplash/Alex Simpson
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték azt az informatikust, aki összebarátkozott egy házaspárral, majd megmérgezte őket, hogy megpróbálja megörökölni a vállalkozásukat. A 34 éves Luke D’Wit akkor ismerkedett meg a 64 és 61 éves Carol és Stephen Baxterrel, amikor a Mersea Islanden, Essexben található zuhanyszőnyegekkel foglalkozó cégük honlapját készítették.

Carol egy ritka autoimmun betegségben szenvedett, amit D’Wit ki is használt, majd manipulálta a nőt, hogy az általa kotyvasztott „csodaszerekből” fogyasszon. A 34 éves férfi több mint 20 hamis online profilt hozott létre, köztük egy amerikai orvost és a betegséget támogató fiktív csoport tagjait, hogy kapcsolatba lépjen Carollal, és meggyőzze őt arról, hogy a gyógymódok törvényesek. Soron kívül Kiürítettek egy budapesti általános iskolát, 30-35 gyereket vittek kórházba

Végül a kegyetlen informatikus egy, forró víz, aszpirin, citromlé és fentanil keveréket tartalmazó üveget hagyott a házaspár karosszékében tavaly áprilisban. D’Wit előre felkészült mindenre, s szörnyű tettét megelőzően felszerelt egy biztonsági kamerát is, mely lehetővé tette számára, hogy a telefonjáról figyelje a házaspárt.

A Metro jelentése szerint a bíróságot is sokkolta, hogy a férfi „a telefonján figyelte, ahogy haldokolnak”, majd újra bement a házba, hogy eltakarítsa a poharakat és a halálos keverék „minden nyomát”. A házaspárt két nappal később a lányuk találta meg holtan a házban.

Májusban újabb területen lesz fizetős a parkolás Budapesten

A Sashegyen április 2-től kell fizetni a parkolásért, míg Zuglóban május elejétől indul a próbaüzem, amit rövidesen a fizetős üzem követ majd.