Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
66,680 $

Kiderült, idén mennyit lehet keresni a balatoni büfékben

Jó a fizetés, de munka is van bőven.

...svg content...MTI Fotó: Kallos Bea
Gazdaság

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A Portfolio friss elemzéséből derült ki, hogy a balatoni strandokon működő büfékben mennyiért keresnek munkaerőt, és milyen juttatásokat kínálnak ezenfelül a dolgozóknak.

Szakmai végzettséget jóformán egyetlen munkáltató sem vár el, jóval nagyobb hangsúlyt fektetnek a tapasztalatra, a nyelvtudásra, az igényességre, valamint a kommunikativitásra. Soron kívül Fideszes önkormányzati képviselő az egyik áldozat, akit halálos áramütést ért meggyszedés közben

Számos helyen szívesen látják a pályakezdőket is, sőt, a legalább a 16 életévüket betöltött nyári munkát kereső diákokat is. A büfék, lángosozók és hekkezők esetében jellemzően a rendelésfelvétel, az ételek és italok kiadása, a vendégek fizettetése, illetve a pultok és asztalok tisztán tartása tartozik az elvégzendő feladatok közé.

A munkáltatók a béren felül további juttatásokat is kínálnak leendő dolgozóiknak, úgymint szállás, étkezés, illetve szabadnap a főszezonban is. A fizetés pedig a következőképpen alakul a portál által szemlézett hirdetések alapján:

  • Siófok: 400 ezer forint, 2 500 forintos órabér;
  • Balatonudvari: 500-550 ezer forint, 3 125-3 400 forintos órabér;
  • Siófok: 320 ezer forint, 2 000 forintos órabér;
  • Szántód: 400 ezer forint, 2 500 forintos órabér;
  • Balatonszemes: 280 ezer forint, 1 750 forintos órabér;
  • Keszthely: 450 ezer forint, 2 800 forintos órabér.

A fenti összegek alapján elmondható, hogy átlagosan 391 ezer és 400 ezer forint közötti összegeket lehet megkeresni nettóban a balatoni büfékben. Természetesen ez az összeg sok és kemény munkát jelent, hiszen szezonban rengeteg ember keresi fel a büféket, lángosozókat és a hekkezőket.

Ilyen szabályok mellett kerül sor a Biden-Trump vitára

Egyre több információ lát napvilágot a közelgő vitáról.