Dollár
381,97 Ft
Euró
392,03 Ft
Font
463,77 Ft
Bitcoin
24,487 $

Az összekarcolt és szétrúgott Trump viaszfigurát végül eltávolítják helyéről

Fotó: The New York Times
not image

Borbély Fanni

2021. március 21. - 19:48

Hivatalában Donald Trump gyakran panaszkodott, hogy megtépázottnak és bántalmazottnak érzi magát, ám mindez össze sem hasonlítható a volt elnök viaszszobrának állapotához, melyet szó szerint bántalmaztak.

Trump figuráját a Louis Tussaud panoptikumában, San Antonióban olyan mértékben megrongálták a látogatók, hogy a hely üzemeltetői kénytelenek voltak eltávolítani azt eredeti helyéről, javítás célzatával.

Soron kívül Jakab feltette a kérdést: milyen képviselő az, aki nem járja az országot?

Nem ez az első eset, hogy egy elnök vagy éppen egy híresség viaszszobrát jóformán tönkretették, ugyanis ez a fajta agresszió sajnos évtizedek óta létező jelenség. A politikusok viaszszobrait, köztük Barack Obama és George W. Bush volt elnökökét is ideiglenesen eltávolították a kiállításról, miután megrongálták őket.

Adolf Hitler viaszfiguráját 2008-ban lefejezte egy tüntető egy berlini Madame Tussauds múzeumban, majd javítását követően a szobrot üvegablakok mögött és két őrrel visszavitték a múzeumba, hogy megvédjék. A Madame Tussauds és Louis Tussaud bár hasonló neveket viselnek, mégis különböző vállalatok működtetik a múzeumokat.

A The New York Times azt írja, egyelőre nem tudni, hogy Trump viaszszobrát milyen módon fogják védeni a vandáloktól, meglehet, őröket állítanak a figura köré, miután visszaállították eredeti helyére a javítást követően.

A Trump figurája ellen intézett látogatói támadások a tavaly választások környékén gyakoribbá váltak, ám mikor áthelyezték az előcsarnokba, hogy megelőzzék a rongálást, ugyanúgy megjelentek a figurán karcolások és külsérelmi nyomok.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.