Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,54 Ft
Euró
394,00 Ft
Font
460,07 Ft
Bitcoin
63,088 $

Az összekarcolt és szétrúgott Trump viaszfigurát végül eltávolítják helyéről

Hivatalában Donald Trump gyakran panaszkodott, hogy megtépázottnak és bántalmazottnak érzi magát, ám mindez össze sem hasonlítható a volt elnök viaszszobrának állapotához, melyet szó szerint bántalmaztak.

Fotó: The New York Times
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Trump figuráját a Louis Tussaud panoptikumában, San Antonióban olyan mértékben megrongálták a látogatók, hogy a hely üzemeltetői kénytelenek voltak eltávolítani azt eredeti helyéről, javítás célzatával.

Nem ez az első eset, hogy egy elnök vagy éppen egy híresség viaszszobrát jóformán tönkretették, ugyanis ez a fajta agresszió sajnos évtizedek óta létező jelenség. A politikusok viaszszobrait, köztük Barack Obama és George W. Bush volt elnökökét is ideiglenesen eltávolították a kiállításról, miután megrongálták őket. Soron kívül Eltiltást kapott a Ferencváros edzője, Sztankovics

Adolf Hitler viaszfiguráját 2008-ban lefejezte egy tüntető egy berlini Madame Tussauds múzeumban, majd javítását követően a szobrot üvegablakok mögött és két őrrel visszavitték a múzeumba, hogy megvédjék. A Madame Tussauds és Louis Tussaud bár hasonló neveket viselnek, mégis különböző vállalatok működtetik a múzeumokat.

A The New York Times azt írja, egyelőre nem tudni, hogy Trump viaszszobrát milyen módon fogják védeni a vandáloktól, meglehet, őröket állítanak a figura köré, miután visszaállították eredeti helyére a javítást követően.

A Trump figurája ellen intézett látogatói támadások a tavaly választások környékén gyakoribbá váltak, ám mikor áthelyezték az előcsarnokba, hogy megelőzzék a rongálást, ugyanúgy megjelentek a figurán karcolások és külsérelmi nyomok.

Egyre több állam sürgeti, hogy az iskolákban tiltsák be a telefonokat

Egyre több tanár panaszkodik arra, hogy a diákok filmeket néznek, videókat és fotókat küldözgetnek egymásnak a tanórákon, ahelyett, hogy figyelnének.