Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,79 Ft
Euró
393,34 Ft
Font
457,26 Ft
Bitcoin
66,743 $

Átnevezik az Apple eszközök legalapvetőbb szolgáltatását

Úgy tűnik, a felhasználóknak meg kell majd tanulniuk egy új nevet.

Fotó: Unsplash
Smart

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

A hírek szerint az Apple néhány hónap múlva átnevezi az Apple ID-t, amely később az Apple Account nevet fogja viselni. Úgy tudni, hogy a váltásra idén ősszel, az iPhone 16 telefonok és az új Apple Watch órák bemutatását követően kerül sor, az iOS 18 és watchOS 11 operációs rendszerek megjelenésével párhuzamosan.

Erről a 24.hu számolt be a MacRumors-ra hivatkozva, de a híreket a Bloomberg újságírója, Mark Gurman is megerősítette. Hozzáteszik: a cég hivatalosan az idén júniusban esedékes WWDC fejlesztői konferencián fogja bejelenteni a változást, aminek tulajdonképp egyetlen célja van, s az is a felhasználók érdekét szolgálja. Soron kívül Kibillent a Balaton, elöntötte a víz a badacsonyi strandot

Mégpedig az, hogy a korábbinál egyértelműbb legyen számukra, milyen regisztrációt hoznak létre, amikor egy szolgáltatás vagy eszköz ezt teszi feltétellé a használathoz. Mindezt a gyakorlatban úgy kell elképzelni, hogy többé már nem jelenik meg az Apple ID elnevezés, amikor az Apple készülékek használata miatt bejelentkeznek, vagy egyes szolgálatatásokat használnak.

Mint például az iCloud-ot vagy az Apple TV+-t. Helyette minden kütyü és szoftver Apple Account adatokat fog kérni – magyarázzák. De a cikkben azt is felidézik, hogy az Apple ID-t nagyjából két évtizede vezette be a vállalat, és azóta minden, a cég által fejlesztett szoftverhez és eszközhöz szükség volt egy ilyen profil meglétére, amennyiben valaki használni kívánta azokat.

Korábban megírtuk, hogy Európába is jöhet az Apple Vision Pro: bár a vállalat még nem erősítette meg hivatalosan a dolgot, vannak árulkodó jelek. Ebben a cikkben pedig arra is kitértünk, hogy egy nagyon hasznos újítással érkezhet az iPhone 16 Pro, de arról is érkeztek hírek, hogy többen komoly gonddal szembesültek az iOS 17.4-re történő frissítés után.

Májusban újabb területen lesz fizetős a parkolás Budapesten

A Sashegyen április 2-től kell fizetni a parkolásért, míg Zuglóban május elejétől indul a próbaüzem, amit rövidesen a fizetős üzem követ majd.