Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
358,65 Ft
Euró
389,20 Ft
Font
455,00 Ft
Bitcoin
54,472 $

Harmadfokú árvízvédelmi készültség van a Tarnán

Az olvadó hó sem segít a helyzeten.

Fotó: Unsplash / Illusztráció
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az elmúlt időszak kiadós csapadékmennyisége miatt több helyen belvíz- és árvízvédelmi készültség van érvényben Kelet-Magyarországon – szúrta ki a 24.hu az Időkép beszámolóját.

Nagyfüged és Jászjákóhalma között a Tarnán és több mellékvizén is harmadfokú árvízkészültség van érvényben, ami nem is olyan meglepő annak fényében, hogy az elmúlt egy héten a vízgyűjtő területén sok helyen 50-60 mm csapadék hullott le. Soron kívül Hivatalos: Sulyok Tamás Magyarország új köztársasági elnöke

Megjegyzik, az olvadó hó sem segít a helyzeten, hiszen hirtelen árhullámok tudnak kialakulni. A Tarna vize Verpelétnél mindössze 3 fokos.

Emellett a csapadékos időszak következtében a cibakházi, a karcagi, a kisújszállási és a tiszavalk-sulymosi védelmi szakaszon másodfokú, míg a keleti országrészben sok helyen elsőfokú a belvízvédelmi készültség.

Korábban arról számoltunk be, hogy november 7-én, kedden harmadfokú árvízkészültséget rendeltek el, illetve több útszakaszt is lezártak Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében a Sajó áradása miatt.