Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
66,786 $

Utcákat öntött el, lakóházakat fenyegetett az árvíz Vas vármegyében

A szombathelyi Petőfi-telepen már megelőző védekezést folytatnak.

...svg content...Fotó: Unsplash / Illusztráció
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közlése szerint áradnak a folyók és a patakok Vas vármegyében a szombat éjszaka lezúdult, nagy mennyiségű eső hatására. Mint írják, utcákat öntött el, udvarokba tört be, lakóházakat fenyegetett a víz Szombathelyen a Petőfi-telepen, ahol megelőző védekezést folytatnak: szivattyúk segítségével a Galy-árokba vezették el a felgyülemlett belvizet. Az MTI szerint a közleményben hozzáfűzték:

A Rába szentgotthárdi szakaszán harmadfokú árvízvédelmi készültséget rendelt el a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság, míg a folyó körmendi szakaszán elsőfokú árvízvédelmi készültség van érvényben. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint késő délután az északnyugati területeken ismét heves zivatarok, felhőszakadások várhatók, viharos széllökésekkel, jégesővel. Míg a helyi rendőr-főkapitányság arra hívta fel a figyelmet: a Rába és a Pinka áradása, vízátfolyás miatt jelenleg nem járható Pinkamindszent és az államhatár közötti 8708-as út. Soron kívül Folyamatosan melegszik a Balaton vize, valahol már csaknem 23°C-os

Karácsony Gergely egyvalakinek külön köszönetet mondott

Egyvalakinek különösen nagy hálával tartozik Karácsony Gergely, aki őszintén beszélt erről egy nyílt posztban.

Nagy rangadót rendeznek vasárnap délután az Európa-bajnokságon

Azok, akik egy igazán jó mérkőzésre vágynak, semmiképpen nem hagyják ki a Lengyelország-Hollandia mérkőzést az Európa-bajnokságon.