Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,69 Ft
Euró
393,73 Ft
Font
457,51 Ft
Bitcoin
66,506 $

Idén debütál az Ark 2 – mutatjuk, mit lehet tudni a folytatásról

Borítékolható, hogy még idén debütál az Ark 2, mi pedig elhoztuk a legfontosabb tudnivalókat az új címről.

Fotó: Studio Wildcard
Konzol/Videójátékok

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az Ark 2 az egyik legérdekesebb közelgő Game Pass-játék, s nem csupán azért, mert ez is egy közelgő Xbox-exkluzív, sokkal inkább azért, mert a fejlesztők ígéretei szerint mindent továbbfejleszt, ami az első játékot naggyá tette, miközben rengeteg új funkcióval bővül. Noha az Ark 2 már így is jelentős csúszásban van, 2024-ben már biztosan debütál.

Eredetileg ugyanis 2023-ban akarták megjelentetni, ám ez végül 2024 végére tolódott ki. Az Ark 2 Xbox-exkluzívként debütál, s Xbox Series X|S és Windows platformokra érkezik, sőt: nem csupán megjelenik majd az Xbox Game Pass katalógusában, de egyenesen egy day one címről van szó. Soron kívül Négy családi házat ürítettek ki egy világháborús robbanóeszköz miatt Gödöllőn

Egy jogi dokumentum alapján pedig az xboxosoknak nem kell aggódniuk, hiszen e dokumentum megerősíti, hogy a játék a megjelenés után három évig biztosan marad a szolgáltatásban. A játék sztorija Santiago és lánya, Meeka körül forog, és egy „korszakokon átívelő kalandot” ígér.

A Studio Wildcard beszámolója szerint az Ark 2 az Assassin’s Creed parkourjából és a Breath of the Wild mászásából merít ihletet, a primitív korszak harcára összpontosítva. Mindemellett a folytatás nagyban merít a Souls-like közelharci elemeiből, a hangsúlyt pedig a kitérésekre, a blokkolásokra, a heavy attackokra és a kombókra fekteti.