Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
358,98 Ft
Euró
389,25 Ft
Font
455,18 Ft
Bitcoin
51,027 $

Már a magyar mozik is játsszák az egyik legjobban várt filmet a Superman főszereplőjével

Befutott a magyar mozikba a várva várt Argylle, a szuperkém.

Fotó: YouTube/UIP-Duna Film
Kult

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

Nagy reményeket fűz új filmjéhez, Mathhew Vaughn rendező, aki az Argylle, a szuperkémmel arra vállalkozott, hogy új fénytörésbe helyezze a kémfilmek műfaját. Szerinte a produkció azért lett olyan ütős, mert a közönség legalább olyan jól fog szórakozni, mint a válogatott csapat, amely elkészítette. „Ennek a filmnek a titkos fegyvere az, hogy hatalmas buli volt elkészíteni, és ez biztosan át fog jönni a moziban is – mondta Vaughn a ScreenRantnek. – A Traveling Wilburys nekem mindig is a tökéletes supergroupnak számított, és a mi csapatunk is pont ilyen: összejött csupa A-listás színész, bedobták, amijük van, és ezzel magasabb szintre emelték egymást.”

Henry Cavill (Superman) játssza Argylle-t, Bryce Dallas Howard (Jurassic World) pedig Elly Conway írónőt, akinek kémregényei túl közel kerülnek a valósághoz, ezért üldözőbe veszi őt egy titokzatos szervezet, amely világuralomra tör. Ekkor avatkozik közbe egy valódi kém, Aidan (Sam Rockwell), és Ellyvel ketten menekülnek országról országra. A történetből nem hiányozhat a rejtélyes végzet asszonya, Lagrange (Dua Lipa) sem, a háttérből pedig a mindentudó nyugdíjas kém, Alfred Solomon (Samuel L. Jackson) támogatja a hősöket. Soron kívül Fontos változás a nyugdíjaknál – egy új lehetőség is megnyílt

Vaughn elárulta, az is volt a célja a filmmel, hogy jóvátegye „bűneit”, amiket a korábbi kémfilmjeivel elkövetett (Kingsman-franchise), de odaszúr egy kicsit a James Bond-univerzumnak is, miközben tiszteleg olyan akciófilm-klasszikusok előtt, mint a Halálos fegyver és a Drágán add az életed!.

A kritikus hangok is megszólaltak

Közben kritikus hangok is megszólaltak a még be sem mutatott filmmel kapcsolatban. Az Argylle, a szuperkém négylábú főszereplőjéról, Chipről van szó. A macska Vaugh és felesége, Claudia Schifffer – a film egyik executive producere – házikedvence, aki sokkal jobb színésznek bizonyult, mint az eredetileg szerződtetett profi színészmacska.

Chip szerepeltetésével az a gond, hogy lógó fülű skót cica, és a film nyomán biztosan megnő az érdeklődés a fajta iránt – mutatnak rá az állatvédők. A lógó fülű skótok azonban túltenyésztett állatok, emiatt számos öröklődő egészségügyi problémájuk van, és a film keltette reklám miatt biztosan sok háztartásban fognak megjelenni, holott az lenne üdvös, ha minél kevesebb ilyen, szenvedésre ítéltetett állat születne.

Az állatvédők aggodalma onnan ered, hogy a 101 kiskutya sikere nyomán megugrott a dalmaták népszerűsége, holott ez a fajta kimondottan utálja a gyerekeket, a Harry Potter- filmek miatt pedig a hóbaglyok után nőtt meg a kereslet, pedig ezek ragadozó madarak, amelyek háziállatként elpusztulnak. (Argylle – csütörtöktől a hazai mozikban!)

Megszólalt a Ferencváros edzője az Újpest történelmi kiütése után

A Ferencváros edzője, Dejan Sztankovics érthető módon nem panaszkodott arra, hogy nem lett 6-0 a vége az Újpest ellen.