Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
358,98 Ft
Euró
389,25 Ft
Font
455,18 Ft
Bitcoin
51,027 $

29,4 milliárdos árbevétellel zárta a 2023-as évet a legnagyobb magyar utazásszolgáltató

A magyar utazók körében főként a kulturális körutazások, a városlátogatások, a gasztronómiai utazások, a természetre, vadvilágra, távoli kultúrák megismerésére fókuszáló programok népszerűek.

Fotó: Unsplash
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az OTP Travel nemrégiben tette közzé 2023-as eredményeit. A piacvezető utazásszervező 29,4 milliárd forintos árbevétellel zárta a tavalyi évet, 40 ezer ügyfelet szolgált ki és 80 ezer repjegyet értékesített – írja a Portfolio a cég szerdai közleményére hivatkozva. Abból még fény derült arra is:

2023 nyarán a világ turizmusa elérte a pandémia előtti időszak szintjének 84 százalékát, az utazási hajlandóság folyamatos. A magyar utazók körében pedig főként a kulturális körutazások, a városlátogatások, a gasztronómiai utazások, a természetre, vadvilágra, távoli kultúrák megismerésére fókuszáló programok népszerűek. Soron kívül Fontos változás a nyugdíjaknál – egy új lehetőség is megnyílt

Molnár Judit ügyvezető, aki egyben a Magyarországi Utazási Irodák Szövetségének elnöke is, úgy véli, az eredmények javítása és a fenntarthatóbb utazás a turizmus környezetbarátabbá tételén alapulhat. Ezért egyre többször dolgoznak együtt környezettudatos szállodákkal, szolgáltatókkal, olyan utakat szerveznek, amelyekben a fenntarthatósági szempontok is érvényesülnek – áll a közleményben.

Korábban azt is megírtuk, hogy január 24-től a lakossági ügyfelek legfeljebb napi egymillió forint összegű átutalást indíthatnak a régi OTPdirekt felületről. Mindez az OTP Bank tájékoztatójából derült ki, amelyben azt is hozzátették, hogy a saját számlák közötti pénzmozgásokat nem érinti a korlátozás. Akik pedig ennél nagyobb összeget szeretnének utalni, számukra is van javaslata a pénzintézetnek.

De arról is beszámoltunk, hogy 2024-ben mindössze három bank kínál Falusi CSOK-ot: az OTP Bank és az MBH Bank újépítésű egylakásos lakóház megvásárlására és építésére, használt lakás korszerűsítéssel és/vagy bővítéssel egybekötött megvásárlására, valamint meglévő ingatlan korszerűsítésére és/vagy bővítésére kínálja, míg a K&H Banknál kizárólag építésre és újépítésű ingatlan megvásárlására érhető el a konstrukció.

Megszólalt a Ferencváros edzője az Újpest történelmi kiütése után

A Ferencváros edzője, Dejan Sztankovics érthető módon nem panaszkodott arra, hogy nem lett 6-0 a vége az Újpest ellen.