Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,79 Ft
Euró
393,34 Ft
Font
457,26 Ft
Bitcoin
66,743 $

Áprilisban kezdődik a Ferihegyi gyorsforgalmi csomópontjainak felújítása

Egy-másfél hónapig tarthatnak a munkálatok, jelentős torlódásra kell számítani a környéken.

Budapest, 2019. augusztus 28. Autók a Ferihegyi repülõtérre vezetõ úton 2019. augusztus 28-án. A Cargo City árukezelõ központnál épülõ körforgalom építése miatt a Liszt Ferenc-repülõtérnél az útszakasz mindkét irányban egy sávra szûkül, a teherautók csak a D portán keresztül juthatnak be a repülõtér területére. MTI/Koszticsák Szilárd
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

Április első hetében indul az M4-es Ferihegyi repülőtér csomóponti ágainak ütemezett felújítása – tájékoztatott közösségi oldalán az MKIF. Mint írták, a burkolatfelújítás következményeképp forgalomterelésre, illetve sávlezárásra is számítaniuk kell az arra közlekedőknek.

A kivitelezési munkálatokat több ütemben végzik el és várhatóan négy-hat hétig tartanak. Egy-egy ütem során egyszerre csak egy csomópontot zárnak le, hogy a forgalom a lehető legkisebb mértékben legyen fenntartva. A közlekedőktől ugyanakkor fokozott figyelmet kérnek a terelések környékén, mint írták, a munkálatok miatt torlódásra és megnövekedett menetidőre kell számítani.

„Az egyes ütemek megkezdése előtt időben és részletes tájékoztatást nyújtunk arról, hogy hol, milyen sávzárásra, terelésre kell számítani. Az aktuális információkat honlapunkon – www.mkif.hu – és Facebook oldalunkon tesszük közzé! A felújítással összefüggő forgalmi változásokról a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airportot is folyamatosan tájékoztatjuk” – közölték.

„A repülővel utazóknak javasoljuk, hogy annak érdekében, hogy járatukat biztonsággal elérjék, utazásuk tervezésekor tájékozódjanak a légikikötő megközelítéséhez szükséges időről. A terelések és lezárások a repülőtér autós és tömegközlekedéssel történő megközelítésének időtartamára is hatással lehetnek!” – tették hozzá.

Májusban újabb területen lesz fizetős a parkolás Budapesten

A Sashegyen április 2-től kell fizetni a parkolásért, míg Zuglóban május elejétől indul a próbaüzem, amit rövidesen a fizetős üzem követ majd.