Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
368,71 Ft
Euró
392,31 Ft
Font
459,69 Ft
Bitcoin
63,410 $

Ezek az új Apple-készülékek érkezhetnek meg idén a boltok polcaira

A legnagyobb várakozások természetesen ezúttal is az aktuális iPhone-sorozatot övezik.

Fotó: Unsplash/Daniel Romero
Mobil

Kiss László

Szerkesztő

Egy nevét elhallgató forrás nyilvánosságra hozta számos 2024-re tervezett, eddig még meg nem jelent Apple-termék azonosítóit. A kiszivárgott információ az iPhone és iPad modellek átfogó listáját tartalmazza, ami az Apple jövőbeli terveinek eddigi legkiterjedtebb szemléltetését jelenti.

A forrás szerint a felhasználók az iPad Air egy új változatára számíthatnak, és érkezhetnek az új iPhone-készülékek is. Az iPhone 16 sorozatra vonatkozó részletek között szerepelnek a kódnevek és az egyes modellek lehetséges chipkészletei is: Soron kívül Rárepültek a magyarok az online értékpapírszámla-nyitásra

  • iPhone 16: D47AP kódnév, vélhetően A18-as chippel
  • iPhone 16 Plus: D48AP kódnév, vélhetően A18-as chippel
  • iPhone 16 Pro: D93AP kódnév, vélhetően A18-as chippel
  • iPhone 16 Pro Max: Kódnév: D94AP, vélhetően A18-as chippel

A kiszivárgott információ arra utal, hogy az iPhone 16-sorozat összes tagja ugyanazt a T8140 néven azonosított chipet fogja használni, amely valószínűleg az A18-as lapka lesz. Ez egybevág a korábbi jelentésekkel, amelyek szerint az Apple az új chipek Pro és normál verzióit is bevezetheti, eltávolodva a korábbi évek processzorainak újrafelhasználási gyakorlatától.

Az iPadek tekintetében a kiszivárgott infók érdekes lehetőségeket mutatnak be. Az iPad 11 a pletykák szerint megtartja az elődjében található A14 Bionic chipet, az iPad mini azonban várhatóan A17-es chipre frissül, ami hardveresen gyorsított sugárkövetési képességeket vezethet be, és a készüléket értelmezhető játékplatformként pozícionálhatja.

Az iPad Air az előrejelzések szerint két méretben lesz elérhető, valószínűleg 10,9 és 12,9 hüvelykes kivitelben, ám hardveresen gyorsított sugárkövetési funkció nélkül. Emellett a hírek szerint a hamarosan megjelenő OLED iPad Pro is tartalmazza majd a T8132 néven azonosított M3 chipet

Bár a most megjelent információk részletes betekintést nyújtanak az Apple terveibe, egyes tételek megjelenési dátuma továbbra is bizonytalan. Az iPad Pro és az iPad Air vélhetően még ebben a hónapban bejelentésre kerül, az új iPhone-ok és iPadek pedig valószínűleg szeptemberben, illetve októberben mutatják meg magukat a felhasználóknak.

Hidvéghi Balázs szerint Brüsszel egyre jobban fél Orbán Viktortól

Mint mondta, a brüsszeli történtek minden határon túlmennek és egyben jelzik, hogy félnek Orbán Viktortól és a szuverenista erők véleményétől.