Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,39 Ft
Euró
396,37 Ft
Font
468,84 Ft
Bitcoin
61,459 $

Minden iPhone-felhasználó profitálhatna az Apple és a Google összeborulásából

Az Apple és a Google állítólag tárgyalásokat folytat egymással a Gemini MI-technológia licenceléséről.

...svg content...Unsplash/Solen Feyissa
Mobil

Kiss László

Szerkesztő

Az Apple eddig óvatos megközelítést alkalmazott a generatív mesterséges intelligenciával kapcsolatban, és a teljes elköteleződés előtt inkább megfigyelte a piac fejlődését. Idén azonban Tim Cook vezérigazgató irányváltást jelzett, bejelentve a 2024-re tervezett generatív MI-kezdeményezéseket, és utalva a terület úttörő fejlesztéseire.

Mark Gurman, a Bloomberg munkatársa most arról számolt be, hogy az Apple megkezdte a tárgyalásokat a Google-lel a Gemini licenceléséről, aminek előnyeit már a következő iPhone-sorozatoknál kihasználná a gyártó. Iparági elemzők szerint ugyanakkor a tárgyalások egyértelműen arra utalnak, hogy az Apple házon belüli MI-fejlesztései elmaradhatnak a várakozásoktól. Soron kívül Kunhalmi Ágnes: a Tisza Párt sikerét elsősorban az ellenzéki pártok marakodása táplálta

Felhőalapú MI-funkciók

Az iPhone 16-tal kapcsolatos spekulációk között szerepel egy jelentős Neural Engine frissítés, amely támogatja a készüléken belüli generatív MI feladatokat, mindemellett az Apple a felhőalapú MI-funkciók kezeléséhez is felhasználhatja a Google szoftverét, továbbfejlesztve így a Sirit és más alkalmazásokat.

Némiképp ködössé teszi a tárgyalások végkimenetelét, hogy az Apple állítólag az OpenAI-val is kapcsolatba lépett, noha az esetleges együttműködés részleteiről még velük sem született konkrét megállapodás. A befektetők ugyanakkor egyre nyugtalanabbak az Apple mesterséges intelligencia terén mutatott lassú reagálása miatt, mindez pedig abban is megmutatkozik, hogy az Apple nemrég lecsúszott a világ legértékesebb vállalatait felvonultató lista első helyéről.