Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
68,775 $

Megtörtént a legjobb dolog, ami csak az iPhone-nal történhetett

Mindez pedig egy új uniós rendeletnek köszönhető.

...svg content...Fotó: Unsplash/Soliman Cifuentes
Mobil

Kiss László

Szerkesztő

Az EU digitális piacokról szóló jogszabályainak közelmúltbeli változásait követően az Apple felülvizsgálta App Store-irányelveit, melynek eredményeként immár a játékemulátorok legális letöltése is elérhetővé vált.

Egy évtizeddel ezelőtt Riley Testut amerikai fejlesztő létrehozta a GBA4iOS alkalmazást, amellyel az iPhone-felhasználók klasszikus Game Boy-játékokkal játszhattak. Kezdetben a felhasználóknak ehhez egy kiskaput kellett kihasználniuk, vagy jailbreakelniük kellett a telefonjukat az alkalmazás telepítéséhez, amit később az Apple könyörtelenül letiltott. Soron kívül Szentkirályi: „Karácsony a Gyurcsány-osztály legszorgalmasabb kisdiákja”

TechCrunch beszámolója szerint azonban az Apple frissített irányelvei mostantól megkönnyítik az emulátorok problémamentes bevezetését az iOS-re, mindez pedig az EU új digitális piacokról szóló törvényének köszönhető. A törvénynek ráadásul nem csak a hasonló emulátorok iOS-en történő megjelenését köszönhetjük, hanem olyan egyéb alkalmazások megjelenését is, amelyek eddig csak androidon voltak elérhetők.

Az új lehetőségeket kihasználva Riley Testut elérhetővé is tette a „Delta” emulátort az App Store-ban, amely villámgyorsan a szórakoztató és ingyenes alkalmazások listájának élére állt. Mindez nem meglepő, hiszen a Game Boy klasszikusokon túl a Delta támogatja a Nintendo DS, N64, SNES és NES játékokat is, jelentősen bővítve ezzel az iPhone-on elérhető retro játékok körét.