Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,71 Ft
Euró
396,21 Ft
Font
468,86 Ft
Bitcoin
65,314 $

Több újdonság is jön az androidos telefonokra, rosszul járnak a tolvajok

Már eddig is számos biztonsági funkció védte az Androidot, de most nagyot lép előre a rendszer.

...svg content...Fotó: Unsplash
Mobil

Koós Alexandra

Szerkesztő

Szerdán befutott az Android 15 második bétája, amely fontos újításokról rántotta le a leplet. Az egyik ilyen a Theft Detection Lock (Lopásérzékelő zár), amelynek lényege, hogy lopás esetén teljesen lezárja a telefont és az azon lévő adatokat is hozzáférhetetlenné teszi a jogosulatlan személlyel szemben. A funkció alapja az MI, amely állítólag észlelni tudja a készülék eltulajdonítását.

A Google szerint az algoritmusai érzékelik a lopásra jellemző mozgásokat (például, ha a telefont megragadják, vagy épp elhajtanak vele), s ilyenkor azonnal zárolja a rendszer a képernyőt, függetlenül a beállításoktól. Ha pedig ez mégis kudarcot vallana, a Remote Lock (Távoli lezárás) segítségével bármilyen másik eszközről el lehet végezni ugyanezt. Soron kívül Gyorsabbá és egyszerűbbé válik a C-kategóriás jogosítványok megszerzése

Ehhez csak az ellopott eszköz telefonszámára, valamint egy gyors biztonsági feladat teljesítésére van szükség, ezzel igazolva, hogy tényleg a saját készülékét tervezi lezárni valaki – írja a HVG az Engadgetre hivatkozva. De az Offline Device Lock funkcióról is érdemes szót ejteni, amely automatikusan lezárja az androidos eszköz képernyőjét, ha megszűnik a mobilkapcsolat.

Ez azért hasznos, mert a tolvajok körében bevett gyakorlat, hogy az ellopott eszközt gyorsan offline állapotba helyezik, így a tulajdonosa már nem tudja távolról lezárni. Az újdonságnak köszönhetően, amennyiben az eszköz offline állapotba kerül, azonnal hitelesítést kér – magyarázzák a cikkben.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy május elején a Microsoft biztonsági szakértői egy új és aggasztó biztonsági rést tártak fel az Android operációs rendszerekben, amely a felhasználók széles körét érintheti. Míg ebben a cikkben arra tértünk ki, hogy minden fontos platformon elérhető lesz a YouTube Multiview-funkciója, mellyel egyszerre lehet több közvetítést nézni, osztott képernyőn.

Rossi szerint Gündogan egyértelműen szabálytalan volt, dühös a játékvezetőre

Minden Marco Rossi arcára volt írva, aki szerint a nap leggyengébb teljesítményét a játékvezető nyújtotta.

Listán azok a repülőutak, ahol a legnagyobb eséllyel kell turbulenciával számolni

A 2023-as utazási adatokat elemezve állapították meg, várhatóan melyek lesznek idén azok a repülőutak, ahol nagy eséllyel tapasztalhatnak az utasok turbulenciát.