Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,03 Ft
Euró
395,37 Ft
Font
468,12 Ft
Bitcoin
61,963 $

Rengeteg általános iskolást vettek fel középiskolákba

A tanulók többsége sikeresen felvételizett, és hamarosan középiskolai szinten folytathatják tovább a tanulmányaikat.

...svg content...Fotó: Egy diák kitölti a feladatlapot a központi írásbeli felvételi vizsgán az Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban 2015. január 17-én. Ezen a napon 480 intézmény 499 vizsgahelyszínén tartják a középfokú iskolák központi írásbeli felvételi vizsgáit a 8 és a 6 évfolyamos gimnáziumokban, továbbá a 9. évfolyamra és az Arany János Tehetséggondozó Programba jelentkezők számára. Orosházán 260 fiatal ír felvételit. MTI Fotó: Rosta Tibor
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Idén csaknem kilencvenhatezer tanuló: 82 600 nyolcadik, 7 800 hatodik és 5 300 negyedik évfolyamos diák felvételizett középfokú nevelési-oktatási intézménybe – közölte az Oktatási Hivatal (OH) csütörtökön az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az általános középfokú felvételi eljárásban a nyolcadikosok mintegy 97 százaléka – 80 236 tanuló – nyert felvételt valamely középiskolába. A felvettek majdnem háromnegyede az első helyen, több mint 90 százalékuk pedig az első három helyen megjelölt területek egyikén folytathatja tanulmányait. Soron kívül Pride pikniket tartott David Pressman, több magyar politikus is részt vett az eseményen

A tanulók közül 34 375-en technikumba, 27 863-an gimnáziumba, míg csaknem 15 ezren szakképző iskolába nyertek felvételt. 1 745-en szakgimnáziumokban, 1 044-en szakiskolákban, 282-en pedig készségfejlesztő iskolákban tanulhatnak tovább.

A hat évfolyamos gimnáziumokba 4 624, míg a nyolc évfolyamosokba 3 262 diák jutott be – írták. A középfokú iskolák péntekig értesítik a tanulókat a jelentkezésük elfogadásáról vagy elutasításáról; ezzel véget ér a középfokú felvételi eljárás általános szakasza.

Azon tanulók számára, akik az általános felvételi eljárásban esetleg nem jutottak be egyik középfokú iskolába sem, május 8-án rendkívüli felvételi eljárás kezdődik. Az ezt segítő keresőprogram már elérhető az OH honlapján, a https://www.oktatas.hu/kozneveles/kozepfoku_felveteli_eljaras/rendkivuli_felveteli_eljaras_ures_ferohelyek_2023 weboldalon. Az eljárásban érintett 2 452 diák a rendkívüli felvételire közvetlenül a középfokú iskolákban jelentkezhet – olvasható a hivatal tájékoztatójában.

(MTI)

Lendvai Ildikó szerint Lázár János Orbán Viktor ellen fordulhat a miniszterelnöki székért

Lendvai Ildikó arról kezdett el beszélni, hogy Lázár János Orbán Viktor miniszterelnöki székére vágyhat, amit adott esetben sokan árulásnak minősítenének.