Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
68,893 $

Azt állította egy alföldi férfi, egzotikus állatokat tud beszerezni – a pénzt beszedte de a kenguru nem jött

Sem kapibarával, sem kenguruval nem találkoztak a csaló férfi részére pénzt átadók.

...svg content...Fotó: Unsplash/Ben Leung
Bűnügy

Takács Petra

Szerkesztő

A Somogy Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye szerint felfüggesztett börtönbüntetés várhat arra a férfire, aki egzotikus állatokat hirdetett eladásra, majd a pénzt beszedte, csakhogy az ígért állatok soha nem érkeztek meg. A vádirat szerint a férfi rendelkezett állatkerti gondozói tapasztalattal, és jártas volt a más földrészekről származó emlősök tartásában.

A férfi az egzotikus állatokkal foglalkozók körében egyebek mellett arról volt ismert, hogy be tud szerezni ilyen egyedeket külföldről, csakhogy 2022-ben anyagi nehézségei támadtak és tisztában volt azzal, hogy nemteljesítés esetén az előlegként átutalt összegeket nem fogja visszaadni, ám erről a sértetteket nem tájékoztatta. Soron kívül Magyar Péter ott lesz a köztévé vitáján

A férfi sorra szedte be a különböző összegeket: 2022 januárjában egy kenguru beszerzéséért 84 ezer forintot kért el előlegként, februárban két ormányos medvéért 200 ezer forintot, márciusban ismét egy kenguruért 90 ezer forintot, míg májusban két kapibaráért 115.944 forintot, de egyik esetben sem teljesített és az előlegeket sem utalta vissza. Az ügyészség a Fonyódi Járásbíróságra benyújtott vádiratában felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott a férfival szemben.