Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,16 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
61,820 $

Az Akácos udvarban várja a rászorulókat jövő héttől a Heti Betevő

Sikerült megállapodásra jutni, új helyszínen folytatja a civil szervezet az életosztást.

Fotó: Facebook/Niedermüller Péter
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Niedermüller Péter polgármester Facebook-oldalán számolt be arról, hogy új helyen kezd ételosztást a Heti Betevő Egyesület, miután elfogadta az erzsébetvárosi önkormányzat ajánlatát. A civil szervezet jövő héttől az Akácos udvarban várja a rászorulókat. Niedermüller Péter polgármester úgy fogalmazott, Erzsébetváros Önkormányzata továbbra is elkötelezett a rászorulók és az őket segítő szervezetek támogatásában.

A Heti Betevő Egyesület egy évtizede oszt ételt hajléktalanoknak és nehéz helyzetben lévő családoknak Belső-Erzsébetvárosban, a Klauzál téren. Mivel januárban elkezdődött a tér felújítása, új helyet kellett találni a civil szervezet számára. Az önkormányzat és a Heti Betevő Egyesület konstruktív tárgyalásokat folytatott, melynek eredményeképpen február 18-tól új helyen, a jelenleg használaton kívüli Akácos udvarban (Akácfa utca 61.) folytatódik az ételosztás.

Az Akácos udvar jelenleg üresen áll, az önkormányzat még nem írt ki pályázatot a hasznosítására. Erre legkorábban az önkormányzati választásokat követően kerülhet sor. Amennyiben ez megtörténik, tovább folytatják a párbeszédet annak érdekében, hogy olyan megoldást találjanak hosszú távon, amely egyaránt megfelelő a Heti Betevő, a rászorulók és a lakók számára is – mondta a polgármester.

Szoboszlai visszatért, a 99. percben nyert a Liverpool

Szoboszlai Dominik visszatért a Liverpoolnál a sérülését követően, de egy több mint nehéz meccsen vannak túl a Nottingham Forest ellen az angol bajnokságban.

Donáth Anna Gyurcsány Ferencék plakátjairól: hányingerem van

A Demokratikus Koalíció „Isten? Haza? Pedofília!” felirattal és Orbán Viktor arcképével indított plakátkampányt, amelyről a Momentum elnöke is elmondta a véleményét.