Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
69,052 $

Közel 60 ember halt meg egy hajóbalesetben

Legkevesebb 58 ember haláláról jelentettek, akik egy túlterhelt folyami hajón ültek, amikor az felborult Afrikában.

...svg content...Fotó: Unsplash/Jay Dutta
Afrika

Hujber Dávid

Szerkesztő

A Közép-afrikai Köztársaság fővárosában, Banguiban borult fel a hajó, melynek következtében legkevesebb 58 ember életét vesztette. A hivatalos tájékoztatás szerint 58 élettelen testet találtak eddig, akiknek már semmilyen formában nem lehetett segíteni, halottnak nyilvánították őket a hajókatasztrófa után.

Egyelőre nem tudják, hányan vannak a víz alatt, így lehetséges, hogy sokkal többen hunytak el a tragédiában. Valószínűleg sokan még csak úszni sem tudtak vagy épp egymást húzták le a víz alá a pánik következtében. Az azonban rendkívül aggasztó, hogy a szemtanúk és a közösségi médiában megjelent videók szerint a fából készült hajó több mint 300 embert szállított. Soron kívül Egy rendőrre is rátámadt a szüleivel végző újpesti kettős gyilkos

Ez pedig azt vetítheti előre, hogy több száz ember veszhetett oda, ami az elmúlt időszak egyik legtragikusabb hajóbalesete lehet. A hajó egy temetésre tartott, majd nem sokkal az indulás után nehézségekbe ütközött. 40 perccel azután érkeztek meg a mentők a helyszínre, hogy megtörtént a baj.

A Barrons azt írja, eleinte legkevesebb 30 halottról számoltak be, ami azóta ennek a duplája. A kormány részvétét fejezte ki a gyászoló családoknak, és már megindították a nyomozást az ügyben, és felállítottak egy támogatási rendszert a hozzátartozóknak. Ezzel együtt folytatják a holttestek keresését, hogy azokat átadhassák a családtagoknak a temetés miatt.

A polgári védelmi csapatok azonban szombaton már nem voltak ott a helyszínen, így a kétségbeesett családok a folyó közelében maradtak, és maguk igyekeznek megtalálni a szeretteiket. A remény egészen minimális, és talán soha nem derül ki, pontosan hány áldozata van a hajóbalesetnek.

Xavi megerősítette, a Barcelona elnöke rúgta ki őt, de vissza akar térni

Xavi nem kertelt, és elárulta, hogy Laporta, a Barcelona elnöke rúgta ki őt, de továbbra is a Barca szurkolója marad.