Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
369,56 Ft
Euró
396,91 Ft
Font
471,68 Ft
Bitcoin
66,989 $

A Microsoft után a Samsung is megszorongatná az Apple-t

Egyre jobban szúrja a riválisok szemét az Apple körüli felhajtás, ezért sorra jelentik be új termékeiket, amik igazi riválisként szolgálhatnak.

...svg content...Fotó: Pexels / Illusztráció
Mobil

Kiss László

Szerkesztő
TÉMÁK

A hírek szerint ezen szellemiségben a Samsung már meg is kezdte 2 nm-es chipkészletének fejlesztését, amelynek célja, hogy az Apple hamarosan megjelenő A19-es processzorával versenyezzen.

Az iparág csak nemrég tért át a 3 nm-es gyártástechnológia használatára, ám az olyan nagy öntödék, mint a TSMC és a Samsung Foundry már arra készülnek, hogy a jövő év második felére a a fejlett okostelefonos alkalmazásprocesszorok sorozatgyártása is elindulhat. A SamMobile információi szerint a Samsung Foundry első generációs 2 nm-es, belsőleg SF2 néven emlegetett eljárását használják majd az Exynos 2600 AP gyártásához is. Soron kívül Rogán Antal soha nem akarna miniszterelnök lenni

Érdekes adalék, hogy egy nemrégiben tartott megbeszélésen Jeff Williams, az Apple COO-ja és C.C. Wei, a TSMC elnöke és társ-vezérigazgatója állítólag már megvitatták a 2 nm-es gyártási kapacitás biztosítását az Apple 2025-ös A-sorozatú, M-sorozatú és AI chipjei számára. Erre válaszul a Samsung egy „Thetis” kódnevű chip kifejlesztésébe kezdett, amelynek sorozatgyártását a Samsung Foundry vállalta magára.

Várhatóan a fentebb említett Exynos 2600 hajtja majd a Samsung 2026-os zászlóshajóit, a Galaxy S26-ot és a Galaxy S26+-t, kivéve az Egyesült Államokban, Kínában és Kanadában, ahol jó eséllyel az a Snapdragon 8 Gen 5 lapka kerül a készülékbe, amelyet a Galaxy S26 Ultra is használ majd világszerte.

Korábbi jelentések szerint az Exynos 2600 lesz az első, amely a Samsung házon belüli GPU-ját tartalmazza majd, felváltva ezzel az Exynos 2400 és 2500 AP-kban használt AMD GPU-t, ami nagy lépés lehet majd a más gyártóktól való függőség csökkentésében.

Amennyiben a fejlesztés a tervek szerint halad, az Apple várhatóan 2025 szeptemberében dobja piacra az iPhone 17 szériát, így ez lesz az első 2 nm-es lapkakészlettel ellátott készülék a piacon, ám nem kell majd sokat várni a riválisra sem, hiszen 2026 év elején érkezhet a Samsung Galaxy S26 széria is, amely a jelenlegi hírek szerint minimum ígéretes lesz.

Nem csak a Samsung fejleszt

A Samsung mellett a Microsoft is nagy erőket mozgósít annak érdekében, hogy az Apple tyúkszemére lépjenek, ezért bemutatták a Copilot+ PC elnevezésű laptop-sorozatot, amely az első tesztek alapján okozhat némi bosszúságot a MacBook Air termékcsaládnak. Az erről szóló írásunkat itt találjátok.

Rogán Antal elárulta, miért nem szívlelték egymást Magyar Péterrel

Rogán Antal egy nagyon fontos pontra mutatott rá, arra, hogy Magyar Péter miért „fújt rá” annyira az évek alatt.