Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,802 $

Vajon tényleg kihullhatnak fogaink a koronavírus hatására?

A közösségi médiában szárnyra kapott egy újabb feltételezés, mely szerint a koronavírusos betegek akár foghullásra is számíthatnak a fertőzés hosszabb távú következményeként.

Tudomány
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A közösségi médiában szárnyra kapott egy újabb feltételezés, mely szerint a koronavírusos betegek akár foghullásra is számíthatnak a fertőzés hosszabb távú következményeként.

Bár már számos hosszabb távú következményre derült fény a koronavírussal megfertőződött betegek esetében, még mindig rengeteg a megválaszolatlan kérdés, ez pedig melegágya az alaptalan feltételezéseknek is. A foghullásos szövődmény híre Amerikából indult, ugyanis egy kongresszusi képviselő, Louie Gohmert koronavírus-fertőzése után elveszítette egyik fogát. Soron kívül Magyar Péter mindenhonnan menesztené Orbán Balázst

A történet a Twitteren kezdett el terjedni, ám hamar fény derült a valóságra: a képviselő valóban elvesztett valamit, de nem a foga hullott ki, csupán a fogra húzott koronája. Mivel a politikusról mindenki tudta, hogy korábban megfertőződött, a történet hallatára gyorsan párhuzamot vontak a vírus és az eset között – írja a HVG.

A felvetés, miszerint a koronavírus foghullást okozhat gyorsan meg is lett cáfolva, fogorvosok szerint ugyanis a folyamat egyáltalán nem ilyen egyszerű, így nem is igazán érdemes összekapcsolni a vírust a foghullás veszélyével.

Az egyetlen összefüggés a két dolog között annyi lehet, hogy a koronavírus-fertőzöttek kevesebb figyelmet fordítanak a higiéniára, így elképzelhető, hogy azok a betegek akik elhagyják magukat a fertőzés következtében, valóban küzdhetnek szájhigiéniás problémákkal.

Szentkirályi Alexandra: Karácsony meg sem próbálta felszámolni a korrupciót

Szentkirályi Alexandra azt mondja, Karácsony Gergely első ciklusa alatt meg sem próbálta felszámolni a korrupciót Budapesten.