Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,28 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,877 $

Forradalmi áttörés jöhet az Apple és a Tesla akkumulátorainál

A világmárkák beszállítója maga is nagy név az iparágban, áttörésről adott hírt a TDK.

...svg content...Fotó: illusztráció | unsplash
Smart

Bense Róbert

Szerkesztő

A szilárdtest-akkumulátoroké a jövő, a japán TDK (igen, amit a videókazettákról ismerünk leginkább errefelé) pedig bejelentette, hogy újgenerációs akkujaik csaknem százszor hatékonyabbak, mint az eddigiek.

A hagyományos lítium-ion technológiához képest sokkal fejlettebb, lítiumötvözetből és szilárd elektrolitból készülő akkumulátor a Tesla és az Apple beszállítója szerint rendkívül biztonságosan használható. Soron kívül Magyar Péter kiadta a listát, kik nem lehetnek párttagok a Tisza Pártnál

Egyelőre várhatóan kisebb vezeték nélküli eszközökben, így fülhallgatókban, valamint okosórákban találkozhatunk ezekkel, és hamarosan már a forgalomban is kerülnek az első ilyen eszközök – írja a Cybernews.

A TDK közleménye szerint a következő lépés az akkumulátorcellák és azok csomaggá fejlesztése, valamint a tömeggyártás felé való továbblépés lesz. Ez vélhetően meg is valósul, hiszen a nagy autógyártók is intenzíven kutatják a technológiát, amiben a japánok most óriási előrelépést értek el.

A szilárdtest-akkumulátorok számos előnnyel rendelkeznek a hagyományos lítium-ion akkumulátorokkal szemben. Amellett, hogy biztonságosabbak és nagyobb az energiasűrűségük, hosszabb az élettartamuk és sokkal gyorsabban tölthetők. Mindazonáltal számos kihívást kell még leküzdeni, többek között az anyaghiányt, a magas előállítási költségeket is.

Zelenszkij közölte Trumppal, Putyin nem nyerhet

Donald Trump és Volodimir Zelenszkij személyesen találkoztak New Yorkban, melynek ideje alatt az USA volt elnöke meghallgatta az ukrán vezetőt a háborúról.

Váratlan döntetlen született az Újpest-Eto meccsen

Az Újpest nem tudta otthon tartani a 3 pontot a Győri ETO ellen az NB1 8. fordulójában, ami egyértelműen csalódás az újpestiek számára.