Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,63 Ft
Euró
398,89 Ft
Font
476,52 Ft
Bitcoin
61,272 $

Ovádi Péter: a svájci farkas kilövése nem marad következmények nélkül

Elmondása szerint egy ember cselekedete miatt nem szabad az egész vadásztársadalmat megbélyegezni, hiszen minden közösségben vannak olyanok, akik nem szabálykövetőek.

...svg content...Fotó: Unsplash
Belföld
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Ovádi Péter állatvédelmi kormánybiztos szerint a Közös ügyünk az állatvédelem alapítvány célja, hogy a jövőben egy olyan társadalom, nemzedék nőjön fel, amelynek az állatvédelem alapfogalom, ugyanis ők a jövő állattartói.

„Megteszünk mindent azért, hogy minél több gyermeket vonjunk be a programjainkba, emellett a felnőtt generációt is oktatjuk. Októberben, az állatok világnapjától egy állatvédelmi tematikus hétre készülünk, jelenleg az előkészítési feladatoknál járunk” Soron kívül Vitézy Dávid visszaszólt Lázár Jánosnak: javaslom egy hársfatea elfogyasztását

– mondta.

Az oktatáson és a figyelemfelhíváson kívül az állatkínzás esetszámának visszaszorítása is az állatvédelmi kormánybiztos feladata, amelynek kapcsán úgy látja, a svájci farkas kilövése nem az állatkínzás kategóriájába tartozik, de semmiképp sem marad következmények nélkül.

Egy ilyen cselekmény az országimázst is rombolja

Ovádi Péter mindemellett úgy véli, az országimázsra rettentően romboló hatással van egy ilyen cselekmény, de aláhúzta: egy ember cselekedete miatt nem szabad a teljes vadásztársadalmat megbélyegezni.

Állítása szerint minden közösségben vannak olyan emberek, akik nem szabálykövetőek, s nagyon örül annak, hogy a Vadászkamara azonnal elítélte a cselekményt, és következményként kizárást helyezett kilátásba – írta a Magyar Nemzet.

„A nyomozó hatóságok azonnal megkezdték a munkát, a Nemzeti Nyomozó Iroda házkutatást rendelt el. Jelenleg a törvény úgy rendelkezik, hogy a farkast kilövő vadász nem állatkínzást, hanem természetkárosítást követett el”

– fejtette ki, kiemelve, hogy egy ilyen bűncselekmény három év szabadságvesztéssel is büntethető, de ha minősített eset, ez akár öt évre is emelkedhet.

Majd a kormánybiztos hozzátette, ha valaki közvetlen állatkínzást tapasztal, akkor a rendőrséget kell értesíteni, de az [email protected] email címen továbbra is várják az állatvédelemmel kapcsolatos kérdéseket és javaslatokat.