Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,39 Ft
Euró
389,41 Ft
Font
455,33 Ft
Bitcoin
57,435 $

Több mint 20 millió dollár értékű műkincsek kerültek vissza Olaszországba

Gennaro Sangiuliano kulturális miniszter kijelentette, ez hatalmas siker a tiltott kereskedelemmel szemben.

Fotó: Unsplash
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az olasz rendőrség hétfői jelentése szerint egy pompeji freskó is megtalálható azon régészeti leletek között, amelyeket az Egyesült Államokból küldtek vissza, miután nemzetközi műkincskereskedők – valószínűleg nem épp törvényes módon – eladták őket.

Ám a több mint 20 millió dollár értékű műalkotások mostanra visszakerültek Olaszországba, köszönhetően a kulturális javak védelmével foglalkozó carabinieri (TPC), az olasz hatóságok és a New York megyei kerületi ügyészség (DAO) együttműködésének. Soron kívül Újabb megrázó részletek láttak napvilágot a komlói motorbalesetről

A visszaszerzett kincsek között van egy pompeji freskó, amelyen Herkulest babaként, egy kígyóval a karjaiban ábrázolták. Az alkotás feltehetőleg a Kr. u. I. században készülhetett, s a Vezúv területén végzett titkos ásatások során leltek rá.

Az ANSA beszámolója alapján Gennaro Sangiuliano kulturális miniszter kijelentette, ez hatalmas siker a tiltott kereskedelemmel szemben, hozzátéve, hogy a műtárgyakat amerikai köz- és magángyűjteményekből szerezték vissza.

Ezt a 7 szokást követik azok, akik szinte soha nem lesznek betegek

Érdemes megfogadni a tanácsokat, hiszen így hosszú éveken át élvezhetjük az aktív és egészséges életet.

Ezzel a góllal kapott ki a PSG a Dortmund ellen a Bajnokok Ligájában (videó)

A PSG több nagy helyzetet is kihagyott, azonban összességében megérdemelt volt a Dortmund győzelme a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.