Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,708 $

Most is harcok dúlnak Mariupolért, egy acélmű is eleshetett

A helyzet nehéz és bonyolult, a támadók ugyan még nem tudták elfoglalni a teljes várost, de folyamatosan újabb egységeket vonnak be az ostromba.

...svg content...Fotó: Lerombolt lakóépület romjai a délkelet-ukrajnai kikötõvárosban, Mariupolban 2022. április 13-án. MTI/AP/Alekszej Alekszandrov
Európa

Czinder Tímea

Szerkesztő
TÉMÁK

Mariupol, az ukrajnai invázió kulcsfontosságú célpontja korábban 400 000 embernek adott otthont, mielőtt rommá vált volna. Civilek tízezrei haltak meg, és tízezrek rekedtek csapdában, miután a folyamatos bombázás miatt lehetetlenné vált a város evakuálása.

A harcok most is folynak, az ukrán védelmi miniszter szóvivője, Olekszandr Motuzjanik pedig egy tájékoztatón elmondta, az oroszok nem tudták ugyan teljesen elfoglalni a várost, de a helyzet „nehéz és bonyolult”, az orosz erők pedig folyamatosan újabb egységeket vonnak be az ostromba. Soron kívül Kellemetlen szagú ivóvíz okoz gondokat a Balaton térségében

Ha Moszkva elfoglalja Mariupolt, ez lenne az első nagyváros, amely a háború során az oroszok megszálltak – számolt be a The Guardian.

Az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy elfoglalta az Illich acélművet, ezt a jelentést azonban nem tudták megerősíteni. Az ukrán védők továbbra is kitartanak az Azovstalban, a város egy másik hatalmas acélerőművében.

Mindkét üzem a Metinvest tulajdonában van, amely Ukrajna leggazdagabb üzletemberének birodalma, egyben az ország ipari gerince a keleti régióban. A vállalat a Reuters hírügynökségnek pénteken úgy nyilatkozott, soha nem engedi, hogy üzemei orosz kéz alá kerüljenek.

Vitézy Dávid: Gyurcsány Ferenc és Szentkirályi Alexandra egymásra talált

Vitézy Dávid reagált Gyurcsány Ferenc és Szentkirályi Alexandra nyilatkozatára, miszerint egyikőjük sem akarja őt főpolgármester-helyettesnek