Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,38 Ft
Euró
400,89 Ft
Font
479,01 Ft
Bitcoin
62,736 $

Optimistán várják a magyarok a 2022-es évet

Többen vannak azok a magyarok, akik pozitívan értékelik az idei esztendő alakulását az ország gazdasága szempontjából.

...svg content...Twenty20
Belföld
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

A Nézőpont legfrissebb közvélemény-kutatásából kiderült,  a felnőtt magyarok 55 százaléka tekint enyhe optimizmussal a jövőbe. Szerintük Magyarország szempontjából 2022 „inkább jól fog alakulni”.

A magyarok többsége (52 százalék) szerint inkább jól alakult a 2021-es év, Magyarország szempontjából. A 2021-es évvel elégedetlenek egyértelműen kisebbségben (42 százalék) vannak. Így közel 4,2 millióan, több mint másfélszer annyian ítélték meg pozitívan az ország általános helyzetét, mint ahányan tették azt tavaly. Soron kívül Összefoglaló videón a Ferencváros Paks elleni váratlan veresége

2020 év végén, a második járványhullám csúcsán, még csak közel 2,5 millió magyar (a felnőtt lakosság 31 százaléka) értékelte az elmúlt évet pozitívan, s több mint 5 millióan (65 százalék) negatívan. A felmérés idei eredményei alapján elmondható, a közvélemény kigyógyult a járványból.

A pozitív visszatekintés jó alap a derűlátó jövőbe tekintéshez. Arra a kérdésre, hogy „Magyarország szempontjából” inkább jól vagy inkább rosszul fog-e alakulni a következő év, 2021 végén a felnőtt magyarok 55 százaléka felelt úgy, hogy „inkább jól fog alakulni” és csak 27 százaléka bizonyult borúlátónak. Több mint egymillió olyan honfitársunk van, akik ugyan 2021-et negatívan látták, de 2022-et enyhe optimizmussal várják.

Az igazsághoz tartozik azonban, hogy 2020 végén is hasonló arányban voltak az optimisták 2021-re vonatkozóan (56 százalék), alighanem az oltások megkezdésében bizakodva, de akkor még többen voltak a pesszimisták (34 százalék).

A magyarok többségének elégedettsége 2021-gyel és enyhe optimizmusa 2022-re vonatkozóan nemcsak a koronavírus szempontjából fontos, hanem a 2022-es választási kampányra is hatással lehet. A baloldal választási esélyét nemcsak belső vitái, de a proteszthangulat hiánya is gyengíti.

Kínai hackerek törhettek be az amerikai internetszolgáltatók rendszereibe

Amerikai internetszolgáltatók szupergyors hálózatait érte kibertámadás, mely során érzékeny adatokhoz férhettek hozzá a feltételezett kínai hackerek, derül ki a CNN jelentéséből.

Óriási balesetet vettek videóra az M0-son, becsapódott egy X5-ös BMW

Az idős sofőr hibázott, majd rögtön kiszállt, és megkérdezte, rendben van-e az előtte lévő, akinek totálkárosra törte az autóját.