Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
66,324 $

83 éves sofőr gázolt el egy gyerekekből álló kerékpáros csoportot Franciaországban

Franciaországban történt a súlyos baleset, amit egy 83 éves sofőr okozott, aki miatt heten szenvedtek különböző sérüléseket.

...svg content...Fotó: Unsplash/Florian Kurrasch
Európa

Hujber Dávid

Szerkesztő

A helyi hatóságok arról számoltak be, hogy a hét sérült közül hárman súlyosan megsérültek. A 12, 8 és 11 éves gyermekekből álló csoport délelőtt egy szabadidőközpontból tartott egy parkba Franciaország nyugati részén, amikor egy 83 éves női vezető elütötte őket az egyik körforgalomban.

Az incidens La Rochelle-ben történt, ráadásul az autós frontálisan ütközött össze a gyerekekkel. Több mint 30 tűzoltó vonult ki a helyszínre a mentősökkel, hogy azonnal segíteni tudjanak. Az egyik súlyos sérültet mentőhelikopterrel szállították kórházba. Megrázó volt azok számára a jelenet, akik látták a balesetet, ahogyan sorra esnek el a gyerekek a gázolás következtében. Soron kívül Vitézy Dávid várja Karácsony Gergely újabb bocsánatkérését

A The Straits Times azt írja, egy szemtanú elmondása szerint az autós a szemközti sávban haladt, és nem tudta, mit csinál. „Hallottam a becsapódás hangját és a sikolyokat. Öt év alatt négy baleset történt ezen az úton, mert az emberek túl gyorsan vezetnek.”

A 83 éves sofőrt őrizetbe vették, majd kórházba szállították, ahol negatív lett a tesztje alkoholra és drogra. Úgy tudni, hogy a gyerekekkel két kísérő is volt, akik valószínűleg nem hibáztak, az autós viszont annál inkább.